Поликистозните яйчници, често са причина за липса на бременност, поява

...
Поликистозните яйчници, често са причина за липса на бременност, поява
Коментари Харесай

Синдром на поликистозните яйчници

Поликистозните яйчници, постоянно са причина за липса на бременност, поява на ненужно тегло и кожни обриви. Защо се появяват, по какъв начин да разпознаем синдрома и дали е допустимо да се отървем от него. Нека узнаем в този момент:
Синдром на поликистозните яйчници?
Нередовен менструален цикъл, кожни обриви, прекалено окосмяване (хирзутизъм), наднормено тегло, прекалено мазна кожа и акне - всички тези признаци могат да предизвикат поликистоза. Наред с това, доста постоянно дамите, даже не осъзнава, че имат синдром на поликистозни яйчници. Най-малко трима от четирима пациенти с този проблем научават за него, след лекарска интервенция.
Защо се появява синдрома на поликистозните яйчници?
Както знаете, зародишните кафези зреят в яйчниците. По време на овулацията настава вероятната бременност. Ако не настъпи овулация, тогава яйцеклетката приключва своя витален цикъл, вътре във фоликула или не се образува. Зародишните кафези зреят, без система и се натрупват в яйчниците, образувайки кисти. Разбира се, това се трансформира в една от аргументите някои дами да не съумяват да забременеят.
Кистите естествено нарушават яйчниците, което от своя страна предизвиква нередовност в производството на хормони. Следователно при поликистозни яйчници появяването на " мъжки " хормони се демонстрира прекалено. В резултат, се появява хирзутизъм (прекомерно окосмяване) тук-там, необикновени за женското тяло. Например в региона на гърдите, над горната джука, по гърба и долната част на корема, отвътре на бедрата. 
Неправилно функциониращите хормони, в композиция с нараснала сензитивност на кожата, също предизвикват появяването на акне. Така кожата в избрани елементи на тялото става прекомерно мазна. Тоест, демонстрира се всичко, което прави дамата не привлекателна.
Как да откриете синдрома на поликистозните яйчници
За да се дефинира, дали има поликистоза или не, се прави ултразвук и разбор за свободен тестостерон. Има доста разбори, които демонстрират нарушавания в яйчниците. Какви хормони да се одобряват, се взема решение от доктор, по време на консултацията. Въз основа на резултатите от анализите се дефинира естеството на дисфункцията в яйчниците и схемата на лекуване.
Възможно ли е да се излекуват нарушавания с поликистозен яйчник?
Поликистозни яйчници не могат да бъдат оздравял в нормалния смисъл на думата. Когато става въпрос за този проблем, приказваме за промяна, която ще помогне да се минимизират признаците. За задачата е значимо: 
Да се знаят етапите от менструалния цикъл (за това постоянно се предписват контрацептиви);
Нормализиране на теглото;
Схема за забременяване;
възстановяване положението на кожата;
понижаване на мъжките хормони и нежеланото окосмяване по тялото.
Всеки случай е самостоятелен и изисква самостоятелна промяна.
Причини за поликистознии яйчници
Съществуват доста аргументи за поликистознии яйчници. Повечето девойки откриват аномалии още в юношеска възраст. Нарушенията могат да се появят и във всяка възраст. Причината за това може да е хронична ендокринна патология, излъчени инфекциозни болести. Такива могат да се проявят, след мощен стрес - пренасяне, изпити, проблеми в персоналния живот, хронична отмалялост и прочие. Важното е, при подозрения за такива или диагностицирани признаци да се вземат навременни ограничения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР