Полиаморията - този тип свободни отношения набират все повече популярност.

...
Полиаморията - този тип свободни отношения набират все повече популярност.
Коментари Харесай

Полиамория - позволен секс с много партньори или нещо по-сериозно?

Полиаморията - този вид свободни връзки набират от ден на ден известност. Те припомнят ненапълно на отворената връзка, като тук не става дума за шведско семейство, оргия или хипстърска комуна. Напротив - тук приказваме за комплицирана конструкция, която изисква огромна доза почтеност, доверие и осъзнатост, написа woman.bg. Официалният сътрудник е наясно с другите връзки на жена си, утвърждава ги и също на собствен ред има свои странични връзки. Всички забъркани в тези връзки са наясно с всичко. А ето и главните легенди за полиаморията:
Мит 1: Това са връзки, основаващи се на полови опити
Може и да ви се коства необичайно, само че в основата на такива връзки може въобще да не стои сексът. Връзката може да е напълно платоническа, въпросът е да има свободен избор, т.е. сътрудниците да получат това, което желаят. В подобен случай връзките не се основават на секс, а на общуване, общи занимания и други
Мит 2: Полиаморията е несериозна работа
Напротив. Психолози настояват, че участниците могат да съжителстват напълно публично дружно, дори да имат обща недвижима благосъстоятелност. Всичко зависи от сделките и потребностите им. Най-разпространеният формат е да има една основна двойка и второстепенни паралелни връзки.

Мит 3: Полиаморията се практикува от трима
Много постоянно в полиаморните връзки вземат участие трима сътрудници, само че теоретично броят им може да бъде безграничен. Много е значимо да се разбере, че те не спят всички дружно - не са нито суингъри, нито фенове на оргии.
Мит 4: В полиаморията всичко е разрешено
Полиаморните връзки не значат връзки, в които е разрешено всичко. В тях си има сделки и задължения, които всички би трябвало да съблюдават, с цел да не се стига до изключителни обстановки. Основният принцип е паралелните връзки да не се държат в загадка и да няма неистина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР