Полезно би било да се направи система, в която да

...
Полезно би било да се направи система, в която да
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Полезно е да има система, която отчита заразените деца в училищата |

Полезно би било да се направи система, в която да се регистрира в кои учебни заведения какъв брой инфектирани деца има. Така ще може да се види кое образователно заведение по какъв начин е оправя и да се откри най-точния метод в изискванията на пандемия, каза по Българска национална телевизия пулмологът доктор Александър Симидчиев.

Първите случаи на инфектирани с ковид възпитаници още при започване на образователната година демонстрират, че това се е случило отвън образователните заведения, акцентира той. Прагматичното и умерено приемане на тези случаи е верният метод за справяне, методът към вируса би трябвало да бъде систематичен, разяснява лекарят. 

" Децата по принцип боледуват по-леко или изобщо не боледуват от COVID-19, този опит ще е повече за това до каква степен те могат да разнасят инфекцията назад към къщи, аз не виждам особена драма в това, което се случва ", съобщи доктор Симидчиев.

Според него подходът към учениците да е самостоятелен, тъй като ограниченията се съблюдават по различен метод от малките ученици и от тези, които са в гимназиалния курс.

Д-р Симидчиев допусна, че ще има леко повишение на случаите, защото образованието към този момент е присъствено, но изключи вероятността да се получи някакъв страховит взрив. Ако детето има някакви признаци, би трябвало да се изследва и държанието да е въз основата на проучванията, предложи пулмологът.

В България досега са направени над 470 000 PSR теста от началото на пандемията, открити са към 18 000 случая, което е  по-малко, в сравнение с се е очаквало - към 25 000, заяви доктор Симидчиев.

" Засега сме в оптимистичния сюжет, драма сега няма ", съобщи той.

Броят на инфектираните към момента продължава да е под 200, на седмична база те не нарастват, обстановката е спокойна, заключи експертът.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР