Полезните вещества в храните се запазват, само ако ги приготвяме

...
Полезните вещества в храните се запазват, само ако ги приготвяме
Коментари Харесай

7 храни, които ядем грешно през целия си живот

Полезните субстанции в храните се резервират, единствено в случай че ги подготвяме и консумираме вярно. Има храни, които всички ядем по избран метод, само че той не е най-правилният, по който те би трябвало да се употребяват. Днес ще ви разкрием кои са храните, които ядем неверно и по какъв начин е по-правилно да ги одобряваме, тъй че да извличаме оптималната изгода от тях.
1. Броколи
 Въвеждат етикет за период на валидност и на храните в ресторанта Въвеждат етикет за период на валидност и на храните в ресторанта
Потребителите би трябвало да бъдат осведомени за периода на валидност, алергените и производителя или вносителя за всички храни. Това предписание щ...
Много хора считат, че с цел да се хапват, броколите би трябвало да са добре сварени и меки. Тогава обаче те губят огромна част от витамините и потребните си хранителни субстанции. Най-добрият метод да се ядат броколите е като се бланшират за 2-3 минути и да останат блестящо зелени, както и леко хрупкави.
2. Домати
Всички ние най-често хапваме домати на салатка и рядко ги подготвяме по някакъв метод. Истината обаче е, че термично обработените домати са по-полезни от суровите. Само по този начин човек може да се възползва от липокена, който се съдържа в тях и има удобно въздействие върху сърдечните болести.
3. Ягоди
Всички знаем какъв брой са потребни ягодите, а също така са ни толкоз обичани, че постоянно ги похапваме даже отвън сезон. Хубаво е да запомним, че в сезон ягодите са потребни, а отвън него постоянно са цялостни с нездравословни химикали. Освен това забавен факт е, че когато се ядат нарязани са по-малко потребни, в сравнение с, в случай че ги хапваме цели. Това е по този начин, тъй като са чувствителни към светлината и кислорода и губят питателните си субстанции доста бързо.
 6 храни, които покачват либидото 6 храни, които покачват либидото
6 храни, които покачват либидото Начинът, по който се храним е значим както за физическото, по този начин и за психическото ни здраве. Всеки е...
4. Боб
Бобът съдържа редица потребни субстанции и постоянно е добре да го включваме в менюто си. Той обаче съдържа антиоксиданти, които могат да се свържат с витамините и минералите в храната и да не им разрешат да се всмукват от тялото. Затова е добре бобът да се кисне във вода за цяла нощ, с цел да се изхвърлят нездравословните субстанции.
5. Черен чай
Има хора, които обичат да пият чая си с прясно мляко. В случая обаче не го правете, тъй като млечните ензими не въздействат на антиоксидантите, които съдържа, само че пък блокират другите изгоди от чая, защото протеинът затруднява усвояването на питателните субстанции.
6. Пържени картофи

 Кои храни са подобаващи за всяка кръвна група? Кои храни са подобаващи за всяка кръвна група?
В последните години все по-често се приказва за това, че има храни, подобаващи за другите кръвни групи и такива, които е добре по-скоро...
Най-много калории в пържените картофи се съдържат в мазнината, в която се пържат, не в самите картофи. Затова постоянно, когато си ги приготвяте вкъщи следвайте две елементарни правила. Първо ги пържете на висока температура и мощно загрят тиган, тъй като тогава поемат по-малко лой. И второ - поставяйте кухненска хартия на дъното на съда, в който ги вадите, с цел да попие останалата лой.
7. Краставици
Във времената, в които живеем, краставиците не се оказват толкоз потребни, колкото са били преди, откъснати от градината на баба. Хубаво е, когато ядем краставица, постоянно да я белим, тъй като най-вредните химикали, с които е обработвана, се задържат точно в обелката.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР