Полевите тестове за наркотици с натривки вече не се използват

...
Полевите тестове за наркотици с натривки вече не се използват
Коментари Харесай

Виктор Николаев към министър Демерджиев: Пускаме Ви от студиото с мярка „подписка”

Полевите проби за опиати с натривки към този момент не се употребяват при инспекция на водачите, употребява се апарат, който е доста по-прецизен. Това сподели в студиото на Нова телевизия служебният вътрешен министър Иван Демерджиев. Той сподели също, че се работи кръвните проби за опиати да дават резултати до дни, а не както в този момент – за месеци.

Демерджиев акцентира също, че обиски няма да се правят в домовете на всички водачи, които са дали позитивна проба за дрога. Те ще се вършат, в случай че за лицето има данни, че използва или популяризира опиати.

Между министъра и водещите Виктор Николаев и Мира Иванова породи спор за точността на тестванията. Според Демерджиев тестванията са точни, само че едвам кръвния тест демонстрира от кое място е пристигнало обещано регистрирано вещество. Иванова обаче съобщи, че има случаи, в които след позитивна проба на място, кръвният тест не демонстрира всичко. Водещите цитираха отзиви на лекари, че от време на време елементарни медикаменти за простуда дават позитивен резултат за амфетамин. „ Няма такива случаи ”, отхвърли министърът.

Иван Демерджиев гостува в студиото на Нова телевизия с ангажимента, че би трябвало да си тръгне бързо, тъй като има наложителен длъжностен ангажимент. „ Пускаме Ви от студиото с мярка „ подписка ”, с заричане, че ще ни гостувате отново ”, пошегува се Виктор Николаев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР