Полетите с продължителност до 30 дни ще се осъществяват от

...
Полетите с продължителност до 30 дни ще се осъществяват от
Коментари Харесай

От 2020 година МКС става достъпна за космически туристи

Полетите с дълготрайност до 30 дни ще се реализират от фирмите SpaceX и Boeing. Цената на полета ще е към $50 милиона.

Американската аерокосмическа организация разгласи, че ще комерсиализира Международната Космическа Станция , с цел да може „иновациите и изобретателността на американската промишленост да ускорят развиването на комерсиалната стопанска система в околоземна орбита„. Според известието в медиите, НАСА има намерение да отвори орбиталната станция за частни полети, както и за създаването, тестването и производството на комерсиални артикули.

Частните компании и астронавти могат да подават поръчки за реализирането на своите краткотрайни задачи, считано от началото на 2020 година. Те ще получат опция да останат на МКС в продължение на до 30 дни. Напълно е допустимо на пазара да се появят артикули, основани в космоса. Сега НАСА прецизира всички аспекти на тези задачи и напълно скоро ще показа цените на тези галактически пътешествия.

CNBC заяви, че НАСА от дълго време обмисля вид за понижение на разноските за доставката на своите астронавти на МКС посредством комерсиализацията на орбиталната станция. Очакванията са комерсиалният полет до МКС да коства към $50 милиона, а един ден на Международна Космическа Станция да е с цена почти $35 000. Може би точно това ще бъде началото на златния век на човешката цивилизация, която да стартира да се измъква от рамките на своя гравитационен бунар.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР