Полетите от летище Бургас бяха възобновени преди няколко минути, предаде

...
Полетите от летище Бургас бяха възобновени преди няколко минути, предаде
Коментари Харесай

Първи СНИМКИ от евакуацията на чешките туристи на летище Бургас

Полетите от летище Бургас бяха обновени преди няколко минути, съобщи " Флагман ". Авариралият чешки Еърбъс 320 към този момент е изтеглен на безвредно място. Полетите, които бяха отклонени за Варна, към този момент ще идват непосредствено до първичната си дестинация, само че със закъснения с към час и половина-два за някои полети. Междувременно се появиха и първи фрагменти от евакуацията на пасажерите. Сред тях няма потърпевши, а някои към този момент даже са получили багажа си.

Стана ясна и формалната причина за случая, разминал се на косъм от покруса. Чешкият аероплан е имал проблем с хидравликата на предния колесник, който се е показал в последния миг преди кацането. Самолетът въпреки всичко съумява да кацне на пистата, само че някъде към средата й изведнъж се отклонява надясно поради повредата. Оттам той се озовава в пространството сред два от заходите към основната писта.

Както БЛИЦ заяви, композиция от бързата, навременна реакция на опитния водач и известна доза шанс избави обстановката и Бургас се размина без нова покруса точно на 5-годишнината от атентата на летището в кв. Сарафово.





Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР