Полетите от и до летището в Хонконг тази сутрин бяха

...
Полетите от и до летището в Хонконг тази сутрин бяха
Коментари Харесай

Хонконгското летище възобнови работа след двудневно прекъсване заради протестите

Полетите от и до летището в Хонконг тази заран бяха обновени след двудневно спиране, белязано от прояви на принуждение - удостоверение за сгъстяване на позициите на участниците в продемократичните митинги и управляващите, съобщи АП.

Тридесетина протестиращи останаха да лагеруват в зоната за идващите пасажери ден откакто всеобща проява, на която се стигна до стълкновения, докара до анулиране на над 100 полета. Гишетата за чекиране обаче бяха отворени и графикът на полетите наподобява се възстановява. Летището приключи чекирането в късния следобяд през вчерашния ден, откакто протестиращите превзеха терминала и блокираха достъпа до зоната за заминаващи пасажери. Анулираните през вчерашния ден полети се прибавиха към анулираните поради митинга в понеделник 200 полета.

Повечето протестиращи напуснаха, откакто служители на реда, въоръжени с пикантен спрей и палки, се пробваха да влязат в терминала, водейки битка с стачкуващи, барикадирали входовете с колички за багаж. За малко полицията за справяне с безредиците влезе в стълкновения с протестиращите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР