Полетите на много летища в САЩ бяха отложени заради срив

...
Полетите на много летища в САЩ бяха отложени заради срив
Коментари Харесай

Стотици полети в САЩ отменени заради голям IT срив

Полетите на доста летища в Съединени американски щати бяха отсрочени поради срив на компютърните системи, засягайки минимум пет самолетни компании, оповестиха от Федералната авиационна администрация (FAA), представена от американските медии.

ОТ FAA прецизираха, че редица американски самолетни компании са изправени пред проблеми " с стратегия за планирането на тежестта и салдото на полета, наречена AeroData ", която е засегнала главните и районните интервенции " в друга степен ".

Авиопревозвачите Southwest Airlines, Delta, United Airlines, American Airlines, JetBlue и Alaska Air са измежду засегнатите.

492 полета на Southwest Airlines са анулирани до момента в днешния ден, както и 116 полета на JetBlue.

Някои от тези самолетни компании са споделили на пасажерите в " Туитър ", че повода за казуса е срив в компютърните системи.

Информационните табла за излитащите полети на интернационалните летища в Орландо и Тампа в щата Флорида демонстрират закъснения за полетите на самолетна компания Southwest Airlines. От компанията показаха в " Туитър ", че им е било казано, че техническият проблем, който забавя полетите им, към този момент е позволен.

От Alaska Airlines означиха в " Туитър ", че работят по решение на казуса. Информационните табла за политане на летището в Далас, щата Тексас, демонстрират закъснение за пасажерите на Alaska Airlines.

Информационните табла за излитащите полети на летище " Луис Армстронг " в Ню Орлиънс демонстрират закъснения за някои пасажери на United Airlines. Закъснения има и от нюйоркското летище " Ла Гуардия ". /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР