Полетите на Еър Итали до 25 февруари ще се извършват

...
Полетите на Еър Итали до 25 февруари ще се извършват
Коментари Харесай

Европейска авиокомпания обяви ликвидация

Полетите на Еър Итали до 25 февруари ще се правят от други превозвачи в плануваните дни и часове. На пасажерите, които са си резервирали полети след 25 февруари, парите ще бъдат възобновени в цялостен размер.

"Република " отбелязва, че бъдещето на 1200 чиновници на компанията остава неразбираемо, а задълженията към кредиторите и доставчиците ще бъдат покрити.

Министърката на инфраструктурата и превоза Паола Де Микели съобщи, че е недопустимо да се вземе решение за разпродажба на компания от сходен мащаб, без да се уведоми първо държавното управление и да се потърсят други други възможности.

"Република " напомня, че Еър Итали е приключила 2019 година със загуба от към 200 милиона евро и поради това свика през днешния ден общото заседание на акционерите.

Принц Ага Хан има 51 % от Еър Итали, някогашната Меридиана (Meridiana), а останалите 49 % са благосъстоятелност на Катар еъруейз.
Италианският финансов ежедневник "Соле 24 оре " отбелязва, че от известно време е имало сигнали, будещи паника. Още през 2018 година авиопревозвачът бе на загуба от 164 милиона евро.

Еър Итали, която проработи тържествено преди две години, искаше да се възползва от компликациите на Алиталия (Alitalia), главния италиански авиопревозвач. Сметките обаче се оказаха неправилни, написа финансовият ежедневник.

През февруари 2018 година основният изпълнителен шеф на Катар еъруейз Акбар ал Бакер съобщи, че компанията желае да се трансформира във водещ авиопревозвач в Италия и има средствата да го реализира.

Източник: БНР
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР