Полетите на американски дронове над Черно море са знак за

...
Полетите на американски дронове над Черно море са знак за
Коментари Харесай

Кремъл: Дроновете над Черно море доказват прякото участие на САЩ в конфликта с Русия

Полетите на американски дронове над Черно море са знак за директната интервенция на Съединени американски щати в спор с Русия. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от " Ройтерс ".

Миналата седмица американски дрон се разруши в морето, след като беше прехванат от съветски изтребители Су-27. Това беше първият прочут директен боен конфликт сред двете страни, откогато Русия стартира войната си в Украйна предходната година.

" Напълно явно е какво вършат тези дронове и тяхната мисия съвсем не е с мирни цели за обезпечаване на сигурността на корабоплаването в интернационалните води ", акцентира Песков в телевизионно изявление.

" Всъщност приказваме за пряко присъединяване на операторите на тези дронове в спора, и то против нас ", добави той.

Съединени американски щати настояват, че руските самолети са напръскали с гориво дрона при случая във вторник, след което един от тях е закачил витлото му и е предизвикал рухването му по време на разследваща задача в интернационалното въздушно пространство.

От своя страна Русия показва, че дронът е нарушил рестриктивните мерки на въздушното пространство и е изгубил надзор след внезапна маневра.

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу награди водачите на изтребителите, свалили дрона, които бяха упрекнати от Вашингтон в неблагоразумие и допустима непросветеност.

Москва твърди, че Съединените щати и техните съдружници употребяват Украйна, с цел да водят война против Русия и да ѝ нанесат " стратегическо проваляне ".

На собствен ред Вашингтон поддържа версията, че оказва помощ на Киев да се отбрани против непровокираната съветска инвазия.[**sorce_name**]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР