Полетите на американски дронове над Черно море са знак за

...
Полетите на американски дронове над Черно море са знак за
Коментари Харесай

Кремъл: Дроновете над Черно море доказват прякото участие на САЩ в конфликта с Русия

Полетите на американски дронове над Черно море са знак за директната интервенция на Съединени американски щати в спор с Русия. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от " Ройтерс ".

Миналата седмица откакто беше прехванат от съветски изтребители Су-27. Това беше първият прочут директен боен конфликт сред двете страни, откогато Русия стартира войната си в Украйна предходната година.

" Напълно явно е какво вършат тези дронове и тяхната мисия съвсем не е с мирни цели за обезпечаване на сигурността на корабоплаването в интернационалните води ", акцентира Песков в телевизионно изявление.

" Всъщност приказваме за директно присъединяване на операторите на тези дронове в спора , и то против нас ", добави той.
 Пентагонът пусна видео от случая над Черно море
Пентагонът пусна видео от случая над Черно море

На клипа се вижда по какъв начин съветският аероплан изхвърля гориво до дрона

Съединени американски щати настояват, че при случая във вторник, след което един от тях е закачил витлото му и е предизвикал рухването му по време на разследваща задача в интернационалното въздушно пространство.

От своя страна Русия показва, че дронът е нарушил рестриктивните мерки на въздушното пространство и е изгубил надзор след внезапна маневра.

Руският министър на защитата, свалили дрона, които бяха упрекнати от Вашингтон в неблагоразумие и допустима непросветеност.

Москва твърди, че Съединените щати и техните съдружници употребяват Украйна, с цел да водят война против Русия и да ѝ нанесат " стратегическо проваляне ".

На собствен ред Вашингтон поддържа версията, че оказва помощ на Киев да се отбрани против непровокираната съветска инвазия.
 Русия ще се опита да извади американския дрон от дъното на Черно море
Русия ще се опита да извади американския дрон от дъното на Черно море

Секретарят на съветския Съвет за сигурност Николай Патрушев се надява на успех
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР