Полетите на американски бомбардировачи Б-52, които могат да носят ядрени

...
Полетите на американски бомбардировачи Б-52, които могат да носят ядрени
Коментари Харесай

Кремъл: САЩ създават напрежение в близост до границите на Русия

Полетите на американски бомбардировачи Б-52, които могат да носят нуклеарни оръжия, над неутралните води на Балтийско море наоколо до границите на Русия основават напрежение в района, съобщи Ройтерс, цитирайки представителя на Кремъл Дмитрий Песков.

Руското министерство на защитата съобщи по-рано през днешния ден, че изтребители Су-27 са били изпратени да прехванат бомбардировач Б-52, откакто той е почнал да се доближава до границите на Русия. След като бомбардировачът трансформирал посоката на полета си, изтребителите се върнали в базата си.

"Без подозрение, сходни дейности на Съединени американски щати не водят до подсилване на атмосферата на сигурност и непоклатимост в района, намиращ се в директно съседство с границите на Руската федерация. По-скоро противоположното, те основават в допълнение напрежение ", съобщи Песков пред медиите.

"Съжаляваме за сходни дейности на Вашингтон ", акцентира представителят на Кремъл, разяснявайки прехвърлянето на шест американски бомбардировача Б-52 в Европа, за което заяви през вчерашния ден телевизия Си Ен Ен. Песков добави, че коментар за прехвърлянето на бомбардировачите от военно-тактическа позиция могат да създадат единствено съветските военни, отбелязва ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР