Полетите до регионалните летища в Гърция през август бележат голям

...
Полетите до регионалните летища в Гърция през август бележат голям
Коментари Харесай

Полетите до остров Санторини с 40% повече от преди пандемията

Полетите до районните летища в Гърция през август бележат огромен растеж, като на доста от тях пасажерите са много повече в сравнение с през същия месец на предпандемичната 2019 година, написа „ Катимерини “.

С максимален растеж от 40% и съвсем 532 000 обслужени пасажери е летището на остров Санторини. На второ място с нарастване от 23 на 100 и 175,7 хиляди души е аеродрумът в Актиос (югозападна Гърция), който е покрай известните острови Итака, Лефкада и Кефалония в Йонийско море. В топ 5 е още летището в Керкира, на остров Корфу, където е регистриран растеж по отношение на август 2019-та от една пета и са обслужени над 400 хиляди туристи. На четвърто място е остров Скиятос (разположен на север от Атина и на югоизток от Волос) със 141 хиляди пасажера, което е с 18,5% повече. На пето със 17% растеж е летището в Хания на остров Крит, приело през предишния месец съвсем 587 хиляди души.

В Гърция възобновяване на авиацията, изразено в повишаването на броя на полетите и пасажерите, стартира от началото на тазгодишния туристически сезон и се чака да продължи най-малко до края октомври. Данните на Европейската организация за сигурност на въздушната навигация (Евроконтрол), демонстрират, че през идващия месец полетната интензивност в южната ни съседка ще надвиши тази през съответния интервал на 2019 година

Засилването на търсенето за Гърция се вижда и от обстоятелството, че задграничните авиопревозвачи усилиха предлагания потенциал. Възстановяването обаче не е безпрепятствено. Въпреки растежите на множеството огромни районни летища, съумели през летния интервал съвсем изцяло да покрият изоставането от 2019 година, аерогарите на Атина и Солун към момента не са се върнали към представянето от преди пандемията. На интернационалното летище в гръцката столица през август пътническият трафик е намалял с 6,1% в съпоставяне със същия месец на 2019 година. а в Солун има спад от 8,3%.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР