Полетите до близка голяма галактика с форма на триъгълъник са

...
Полетите до близка голяма галактика с форма на триъгълъник са
Коментари Харесай

Телескопът Хъбъл откри 40 милиарда звезди в близка галактика

Полетите до близка огромна вселена с форма на триъгълъник са в далечното бъдеще, само че живот там евентуално съществува от дълго време, заяви Лайф като цитира английски медии.

Космическият телескоп " Хъбъл " изпрати на Земята неповторима фотография, на която астрономи и астрофизици откриха освен най-голямата, ситуирана покрай Млечния път вселена, само че и откриха точния брой на съдържащите се в нея звезди. Става въпрос за спиралната вселена Месие 33. Дори повърхностният разбор разрешил да се удостовери, че във вътрешността й има не по-малко от 40 милиарда звезди, към които кръжат планети.

Новата фотография е втора по своите мащаби и детайлни изображения в историята. Съставена е от 54 обособени фотографии. Благодарение на нея учени откриха, че дистанцията сред Млечния път и Месие 33 е 3 милиона светлинни години.

При това Месие 33 не е обособена независима вселена, а е част от галактичен куп, включващ над 50 галактики, които са свързани между тях чрез гравитацията. Сред тях е и Млечният път. Месие 33 е третата по величина и в същото време най-малката спирална вселена във въпросния куп. Диаметърът й е към 60 000 светлинни години, до момента в който този на спиралната вселена Андромеда е 200 000 светлинни години.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР