Полети с парапланер, полети с балон с горещ въздух, карнавал

...
Полети с парапланер, полети с балон с горещ въздух, карнавал
Коментари Харесай

Полети с парапланер и балон и карнавал във въздуха ни очакват на Въздухария

Полети с парапланер, полети с балон с парещ въздух, карнавал във въздуха и акро шоу са единствено част от интензивностите, които ще се случат по време на четвъртото издание на фестивала „ Въздухария “, което ще се организира от 8 до 10 септември в Сопот.

Специално за четвъртото издание на фестивала в България идват двама френски водачи, потвърдили уменията си не един път на интернационалната сцена. Те ще изпълнят акробатично шоу с парапланери в небето над Манастирската поляна, на която ще бъде ситуирана фестивалната зона. 

Фигури в небето ще чертаят и самолети. Пилотът Александър Мариносян ще извърши акро шоу със аероплан, което сигурно ще ни накара да желаяме да полетим.

Мечтата за излитане е най-лесно осъществима по време на „ Въздухария “. Вече е допустимо предварителното записване за тандемни полети с парапланер и въздушен балон през уеб страницата на фестивала. 

Карнавал във въздуха с награди ще чака особено всички по-щури водачи. Организаторите на „ Въздухария “ провокират всеки водач да се премени уместно, тъй че въздушното пространство да се извърши с радостни, шарени и щури летци. Освен всеки самостоятелен водач, във въздушния карнавал могат да се включват и всички, записали се за тандемен полет.

Те обаче би трябвало да помислят освен за своя костюм, само че и за карнавална одеждa за водача, с който ще полетят.

След фестивала ще бъде проведен конкурс за най-оригинална карнавална одеждa, от който ще бъдат излъчени трима спечелили. Наградата за тях ще бъде ветроходно странствуване, харизано от уредниците на „ Въздухария “. 

Както прилича, „ Въздухария “ ще забавлява посетителите си освен във въздуха, само че и на земята. Ще бъдат проведени работилници и представления с разнообразни тематики – пътят на Kунг фу, цирк „ Играчка-плачко “, Аеро йога, огнен пърформънс " Бушмен ", цирк „ Combino Circus “, работилница " Да оцветим света с обич " и други, които предстоят да бъдат оповестени.

Фестивалът ще бъде съпроводен и от музиката на редица актьори, измежду които Milenita & Band, Ambient Folklore, Zeyra, Група Апелативен съд, Никола Симеонов, СътвориМи – импровизация с публиката, Soulfia – акустичен концерт и други. Към тях се причисляват и двама диджеи, потвърдили опциите си да ни изпращат във въздуха – DJ Ihou, който ще ни раздвижи с фънки ритми и DJ Dharba, с който навлизаме в света на ска музиката, дръм енд бейс звученето, балканските звуци и кумбия ритмите.

Освен всичко това, „ Въздухария “ ще ни зарадва и с няколко лекции на разнообразни въздушни тематики. Ясен Савов – актуалният притежател на националния връх за най-дълъг прелет с парапланер (350 км), ще бъде един от водачите, които ще създадат показване по време на фестивала. Презентация, обхващаща забавни летателни моменти и история на парапланеризма, ще бъде направена от опитните водачи на SkyCamp и сигурно ще притегли вниманието както на по-опитните, по този начин и на начинаещите водачи или просто фенове на летенето.

Специална лекция по метеорология ще бъде изнесена от Георги Йорданов, а Александър Мариносян, който ще извърши самолетното акро шоу, също ще се качи на лекторската сцена като презентатор.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР