Пилотите на Юнайтед се разбраха погрешно. NTSB казва, че тяхната грешка е причинила самолет да падне на повече от 1000 фута

...
Полет на United Airlines се потопи на повече от 1000
Коментари Харесай

Полет на United Airlines се потопи на повече от 1000 фута към океана малко след излитане от Хавай поради неразбирателство между пилотите, установи Националният съвет за безопасност на транспорта в доклад, публикуван в четвъртък.

Самолетът от Кахулуи за Сан Франциско излетя по време на проливен дъжд на 18 декември с 271 пътници и 10 членове на екипажа на борда. Това беше нормално излитане, но забелязвайки някои колебания на въздушната скорост и турбуленция, капитанът помоли втория пилот да върне задкрилките на пет. Вторият пилот чу вместо това "15", според NTSB.

Боинг 777, който се беше изкачил на 2100 фута, бързо се срина до около 748 фута над океана. Пилотите си спомнят, че са чували предупреждения от системата за предупреждение за близост до земята.

пътниците крещяха, когато самолетът падна. Род Уилямс е бил в полета със съпругата си и двете си малки деца.

„Полетихме с нормална скорост на изкачване и след това изведнъж носът се наклони доста, доста драматично за може би 3 до 5 секунди“, каза той преди това пред CBS News. „И в този момент имаше няколко писъка, които бяха издадени, защото това беше, знаете ли, необичайно изкачване в този момент. Но беше много кратко и беше последвано от много драматично слизане.“

И двамата пилоти преминаха допълнително обучение след инцидента.

CBS News се свърза с United относно доклада на NTSB. След инцидента авиокомпанията заяви, че тясно координира разследването с Федералната авиационна администрация и Асоциацията на пилотите на въздушните линии.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР