Полемика дали украинските бежанци трябва да плащат за паркинг и

...
Полемика дали украинските бежанци трябва да плащат за паркинг и
Коментари Харесай

Съпричастност с бежанците: Предложение да пътуват безплатно в градския транспорт


Полемика дали украинските бежанци би трябвало да заплащат за паркинг и синя зона се води към този момент в редица български градове, където по улиците започнаха да се подвигат коли с украинска регистрация.

В същото време, Общинският съвет в София се готви да направи градския превоз безвъзмезден за украинските бежанци. За да пътуват гратис, украинските бежанци ще би трябвало да покажат документ, че са украинци и че са бежанци.

Снимка: btvnovinite.bg


За колите с украински номера, привилегии не се плануват. Те следва да заплащат за паркинг и зона като всички останали, в противоположен случай следва скоба.

С цел да се облекчи престоя на украинските бежанци - в София на Централна гара проработи спешен център, където бежанците да се поддържат и в случай че се наложи да преспят.

Снимка: btvnovinite.bg


Украинците без документ се изследват за Коронавирус и към този момент има случай на едно украинско семейство, което ще бъде сложено под карантина. В непосредственост до гарата към този момент има етаж от постройка, който да е карантинно поделение за бежанци.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР