Пол Манафорт, бившият председател на предизборната кампания на президента Доналд

...
Пол Манафорт, бившият председател на предизборната кампания на президента Доналд
Коментари Харесай

Манафорт открил повече от 30 банкови сметки в три държави

Пол Манафорт, някогашният ръководител на предизборната акция на президента Доналд Тръмп, е имал над 30 сметки в чужбина.

Това заяви федералната прокуратура на Съединени американски щати на първия ден на почналия през вчерашния ден развой против Манафорт, осведомят локални медии.

 Започва първият развой в съветската сага против Пол Манафорт
Започва първият развой в съветската сага против Пол Манафорт

Това е първият развой от следствието на специфичния прокурор Робърт Мълър

Държавното обвиняване разгласи, че Манафорт е считал, че данъчните и банковите закони в Съединени американски щати не се отнасят за него , допълвайки, че някогашният помощник на Тръмп е натрупал положението си от политическа работа в Украйна. Прокуратурата също разкри пред федералния арбитър, че обвиненият е отворил повече от 30 банкови сметки в три страни за " приемане и укриване " на приходи. Обвинението разказа по какъв начин Манафорт е похарчил милиони долари за реновиране на парцелите си и повече от половин милион $ за " скъпи облекла ", в това число 15 000 $ за яке с кожа от щраус.

Адвокатът на Манафорт съобщи пред журито, че " т ози случай е за налози и доверие ".

 Петима очевидци против Манафорт получават имунитет
Петима очевидци против Манафорт получават имунитет

Адвокатите желаеха отсрочване на делото...

Прокуратурата съобщи, че няма да показа доказателства за хипотетичен сговор с Русия, тъй като обвиняванията против Манафорт обгръщат интервал преди работата му с Тръмп. Но ще разкрие нова информация по отношение на работата на обвинения с проруска политическа партия в Украйна.

 Манафорт получил заем от $10 млн. от олигарх, непосредствен на Путин
Манафорт получил заем от $10 млн. от олигарх, непосредствен на Путин

Той е получил 10 милиона $ заем от олигарха Олег Дерипаска

Това е първият развой от следствието на специфичния прокурор Робърт Мълър за интервенция на Русия на президентските избори през 2016 година и сговор сред акцията на Тръмп и Москва. Манафорт е упрекнат в укриване на десетки милиони $ в офшорни сметки, които са извоювани в Украйна и във финансови измами.

 Пол Манафорт отива в пандиза
Пол Манафорт отива в пандиза

Гаранцията на някогашния доближен на Тръмп е анулирана

Срещу 69-годишния Манафорт са повдигнати 18 обвинявания, като главното е за укриване на 60 милиона $ в офшорни сметки, извоювани в Украйна, и за укриване на налози. Прокуратурата също го упреква, че е излъгал американски банки, с цел да се снабди с имотни заеми за поддържане на разточителния си метод на живот, откакто клиентът му, някогашният президент на Украйна Виктор Янукович, падна от власт през 2014 година

Манафорт твърди, че е почтен по всички обвинявания.

Процесът във Вирджиния ще бъде последван от втори във Вашингтон през септември, където Манафорт е упрекнат в пране на пари, в опит за подкупване на очевидец и поради това, че не се е записал като задграничен сътрудник.

Манафорт твърди, че е почтен и по тези обвинявания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР