Пол Елиът и синът му Джая излизат, както обичайно, на

...
Пол Елиът и синът му Джая излизат, както обичайно, на
Коментари Харесай

Пътят на писмо в бутилка, писано през 1969 г.

Пол Елиът и синът му Джая излизат, както всекидневно, на лов на риба край брега на полуостров Ейре в Австралия. Натъкват се обаче на необикновен улов - писмо в бутилка, писано през 1969 година от 13-годишния Пол Гилмор. Пол пътува на транспортен съд към Мелбърн и моли индивида, който открие посланието му, да се свърже с него.

Елиът и синът му оповестяват за откритието си на локалното радио ABC, които съумяват да открият сестрата на Гилмор Ани Кросланд. Тя е изумена от откритието и им споделя, че и сега Пол е на транспортен съд - на круиз из Балтийско море. Ани споделя, че по време на австралийското пътешестване през 1969 година Пол е пуснал шест писма в бутилки в океана.

Океанологът Дейвид Грифин обаче твърди, че няма по какъв начин бутилката да е плувала в продължение на 50 години и да е останала в австралийски води: " океанът не стои кротичък ", споделя той. Според него бутилката с писмото се е озовава приклещена на някой песъчлив плаж в продължение на години, преди някоя скорошна стихия да я е " освободила " и пратила назад в морето.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР