Пол Алън Съоснователят на Microsoft Пол Алън е починал на

...
Пол Алън Съоснователят на Microsoft Пол Алън е починал на
Коментари Харесай

Съоснователят на Microsoft Пол Алън почина

Пол Алън

Съоснователят на Microsoft Пол Алън е умрял на 65-годишна възраст след боледуване от рак, оповестиха France Presse и Associated Press, като се позоваха на информация от фамилията му и капиталовата му компания Vulcan.

Милиардерът основава днешния софтуерен колос през 1975 година дружно с Бил Гейтс. " Сърцето ми е разрушено от кончината на един от най-старите и най-скъпите ми другари... Персоналният компютър не би съществувал без него ", показва в известие милиардерът. " Той заслужаваше доста повече време, само че приносът му за света на технологиите и филантропията ще живее за генерации наред ", споделя още Гейтс.

Алън напуща Microsoft през 1983 година, откакто е диагностициран за първи път с заболяването на Ходжкин – необичаен тип рак на лимфната система. След като се възвръща, развива активност като вложител в рисков капитал посредством основаната през 1986 година капиталова компания Vulcan, основана в Сиатъл. Преди две седмици милиардерът заяви, че заболяването му се е завърнала, като разгласи, че той и лекарите му са " оптимистично настроени " във връзка с лекуването й, напомня BBC.

Подобно на колегата си от Microsoft Бил Гейтс Пол Алън е изявен човеколюбец – през живота си той е дарил над 2 милиарда $ за разнообразни дела в региона на науката, образованието и опазването на биологичното многообразие, оповестява AP. Милиардерът е прочут и като разпален състезателен обожател – той беше притежател на баскетболния тим " Портланд трейлблейзърс " и на отбора по американски футбол " Сиатъл сийхоукс ".

През 2010 година той разгласи, че след гибелта си ще остави по-голямата част от положението си за благотворителни дела, написа още BBC. По оценка на списание Forbes положението му надвишава 20 милиарда $, което го прави 21-ия най-богат човек в света.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР