Покварени от мириса на парите и безскрупулни новобогаташи в пиеса,

...
Покварени от мириса на парите и безскрупулни новобогаташи в пиеса,
Коментари Харесай

Алчни за пари Лисичета превземат Народния театър

Покварени от мириса на парите и безскрупулни новобогаташи в пиеса, написана преди повече от 80 години, само че извънредно настояща и през днешния ден – такива са актуалните ЛИСИЧЕТА в новия театър на Бина Харалампиева, който има министър председатели през днешния ден и на следващия ден на Камерната сцена на Народния спектакъл Иван Вазов.

Лисичета разкрива хората в граничното им положение – сред постигането на триумфа и неговата цена. Сюжетът се върти към захласнатите, алчни за облага Хюбърдови – Регина /Теодора Духовникова/, братята ѝ Оскар /Христо Петков/ и Бен /Дарин Ангелов/, и племенника ѝ Лео /Марин Рангелов/, които желаят да трансформират съдбата(си), да я придвижат напред, да завоюват, да се измъкнат от теснотията на съществуването, желаят го толкоз мощно и издълбоко, с подобен див порив, че са подготвени да прекрачат морални задръжки, фамилни сантименти, обществени правила...

Ани Пападопулу е блестяща в облика на ранимата и изящна Бърди, която желае да опълчи своя утопичен аристократизъм на властната буря, само че не знае по какъв начин и с кого да показа фантазиите си в минало време...

Студентката от класа на проф. Стефан Данаилов Радина Боршош дебютира на сцената на Народния спектакъл в ролята на младата и решителна Александра, самоуверена и дръзка в своята непорочност.

А Иван Юруков е неразпознаваем и извънреден в „ кожата” на гаснещия и болен песимист Хорас, банкерът, провидял и надмогнал блясъка на благосъстоянието, уединен пасажер към гибелта.

Като противовес на цялата скверна суетност е Цветомира Даскалова и нейната героиня Еди. И всички те, в един брилянтен екип, „ сглобен” съвършено от режисьорката Бина Харалампиева, който ни печели и губи, пристрастява, размеква с копнежите си, разсмива с нелепостта си, изненадва с хитроумието си и стъписва с хищната си природа.

Неслучайно Лисичета на Лилиан Хелман се играе от 1937 до през днешния ден на всички огромни международни подиуми. Пиеса, съзвучна с всяко трагично, разтърсено в сърцевината на безконечните човешки полезности време, което... сякаш по нищо не се разграничава от нашето.Следващите представления на Лисичета са на 31 декември, 16 и 27 януари.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР