Покушението е извършено пред дома му в Горна ОряховицаНеизвестен откри

...
Покушението е извършено пред дома му в Горна ОряховицаНеизвестен откри
Коментари Харесай

Свидетелят срещу Килърите се скрил в гаража си, за да избегне куршумите

Покушението е осъществено пред дома му в Горна Оряховица
Неизвестен откри пукотевица по предпазен очевидец по делото „ Килърите “. Опитът за нападение е против Цончо Ненов от Горна Оряховица. Нападението е осъществено към 7 часа в сряда сутринта в Горна Оряховица, до момента в който Ненов бил в колата си. Нароченият за жертва съумял да се скрие в гаража си и по този начин избегнал съдбовния край.

Стрелецът бил маскиран и въоръжен с револвер.

Цончев подал сигнал в полицията. Незабавно са подхванати заградителни дейности в региона. Мястото на стрелбата е отцепено от полиция.

Криминалисти от районно управление (на МВР) – Горна Оряховица обясняват обстоятелства и условия към случая. В почналото следствие вземат участие и чиновници на Групово дело „ Национална полиция “. Процесуално-следствените дейности в границите на формираното досъдебно произвеждане се реализират под управлението на Окръжна прокуратура – Велико Търново.

В свое изявление преди време Цончо Ненов споделя, че наказани, който излежават доживотна присъда, могат да си поръчат най-различни " услуги ", в това число и ликвидиране на някого.

" Категорично да, всичко е допустимо и има обстоятелства за такива случаи, които са в досиетата на делото. Има данни за поръчване на покушения против очевидци и чиновници по делото, дори се визират и съответни имена. И да кажа, че се усещам заплашен сега, какво значение има? ", споделя Ненов.

Трима от групата за мокри поръчки " Килърите " са в пандиза до живот. Това са Петър Стоянов - Сумиста, който е апетитен за водач на групата, Георги Вълев и Васил Костов-Кеца. Четвъртият наказан е Янко Попов-Туцо, който има 10-годишна присъда.

Петър Стоянов-Сумиста е наказан за образуване на убийствата на търновския юрист Петър Лупов и шуменския предприемач Румен Рачев. Васил Костов и Георги Вълев са приети за отговорни за подбудители и помагачи в осъществяване на двете убийства.

Янко Попов е наказан за присъединяване в убийството единствено на Лупов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР