Покупката на нови изтребители не е търговска сделка, а стратегически

...
Покупката на нови изтребители не е търговска сделка, а стратегически
Коментари Харесай

Депутат от ДПС: Покупката на нови изтребители не е търговска сделка, а стратегически избор

Покупката на нови изтребители не е комерсиална договорка, а стратегически избор. Когато става въпрос за национална сигурност - няма място за популизъм. Ние ясно осъзнаваме, че националната сигурност на България не може да бъде предпазена от ресурсите на България, а би трябвало да бъде предпазена с ресурсите на НАТО.

Това сподели за БНР депутатът и заместник-председател на Движение за права и свободи Ахмед Ахмедов във връзка поддръжката на Движение за права и свободи при гласуването, с което Народно събрание даде мандат на държавното управление да договаря със Съединени американски щати за покупка на самолетите F-16. "ДПС постоянно е било и за Европейска отбранителна система, само че в границите на НАТО ", акцентира той.

Ахмедов дефинира като „ неправилно схващане “ тълкуванието, че гласовете на Движение за права и свободи при вота в Народно събрание са били знак, че партията би била по-добър съдружен сътрудник от Обединените патриоти, които гласоподаваха разнопосочно: Движение за права и свободи има два правилото, от които в никакъв случай няма да отстъпим. Единият е евроатлантическата ни ориентировка, а вторият – отбрана на правата и свободите на всички жители в република България.

За Движение за права и свободи е значимо всички български жители, без значение къде живеят, да могат да осъществят своето конституционно право, а точно да гласоподават. В този ред на мисли Движение за права и свободи ще продължава тази своя политика, посредством нашите промени в Изборния кодекс да отпадне уседналостта, да може да се пропагандира на майчин език. Ще настояваме на тези неща без да се съобразяваме с останалите политически обединения. Ние си имаме нашата визия и нашите цели.

Ахмедов е на мнение, че в бюлетините би трябвало да има номера пред имената на партиите, тъй като „ Ако всички политически партии в България се записват, то човек, до момента в който прочете единствено тяхното название, ще отнеме много време и по този начин ще удължим изборния ден “.

Политикът изрази и персонално мнение, че не трябва да се разгласяват социологически данни в изборния ден, тъй като „ по този метод се основават внушения “.

„ За Движение за права и свободи и за България е значимо в този парламент да бъде формирана Програма за ускорено и догонващо развиване България. Това би трябвало да ни е една стратегическа цел “, акцентира още Ахмедов.

Завръщането на отцепниците от Движение за права и свободи в лоното на партията „ продължава повече от 2 години и то доста добре “, акцентира той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР