Покупката на нов автомобил е може би една от най-лошите

...
Покупката на нов автомобил е може би една от най-лошите
Коментари Харесай

Автомобилите, които се обезценяват най-бързо пет години след като са били купени

Покупката на нов автомобил е може би една от най-лошите вложения, които можете да извършите. И въпреки всичко, сходно на всички инвестиции, някои са по-неподходящи от други.

По-надолу ще бъдат показани 10 образеца от първите, подредени съгласно обезценката им след първите пет години на прилагане на база данните за щатския пазар - най-големият в света пазар на коли.

Първо малко статистика

Средният нов автомобил в Съединени американски щати губи към половината от цената си след първите пет години на прилагане. Най-лошо обаче е ситуацията при първокласните коли, които като се изключи че са надалеч по-скъпи, губят и повече от междинното.

Ето и кои са първите 10, които поевтиняват най-бързо след първите 5 години:

10. Chevrolet Impala

За благополучие на европейските автомобилни купувачи, тази марка се отдръпна пазара на Стария континент. Иначе този модел поевтинява с 66.2% след първите пет години на прилагане.

Причината - моделът не срещна съществено утвърждение от потребителите след редизайна си през 2014-та година, като продажбите му даже понижиха по отношение на тези на модела от 2013-та година. В допълнение, този модел постоянно се употребява, като автомобил чартърен, което води до съществено предложение след пет години от неговото битие.

9. Jaguar XJL

Това е дългата версия на най-големия седан на английския авто производител. Красив автомобил и извънредно прелестен за шофиране, само че сходно на множеството първокласни модели губи сериозна част от цената си след пет години на прилагане. По-точно - 66.4% от покупната си цена.

Традиционно първокласните коли губят сериозна част от цената си, тъй като те постоянно се купуват на лизинг, което води до съществено предложение след три, или пет години, когато изтичат лизинговите схеми.

8. Mercedes E-Class

Макар и със сериозна амортизация в размер на 67.2%, този страховит автомобил не е най-лошия представител в класа си. Той остава безценен въз основа на началния разход за придобиването му, като сериозна излиза и поддръжката му по-късно. В допълнение, понижаване на известността на дизела също способства за понижаване на продажната му стойност, откакто е употребен 5 години.

7. BMW 5-Series

С малко повече - приблизително 67.3% се обезценява петата серия, или главният съперник на посочения нагоре модел. И това е разумно, поради на обстоятелството, че BMW и Mercedes се конкурират всяка година за едни и същи купувачи в Съединени американски щати. Купуват се най-вече на лизинг и излиза съществено предложение след три до пет години от използването им.

6. BMW 6-Series

Обезценката на този модел е 68.3%. Той мъчно се нарежда в Съединени американски щати, тъй като е нещо приблизително сред купе и седан. Явно обаче, първокласният модел не е най-предпочитан от купувачите на коли " втора употреба ", което води до сериозната му амортизация след пет години на прилагане. Високата продажна цена също способства за шестата позиция в отрицателната ранглиста.

5. Ford Fusion Energi

Един от дребното американски модели, които попадат в класацията. Обезценката му е сериозна - в размер на 69.4%, което е малко необичайно за категорията в която попада - на електрически коли и поради на засиления интерес към този жанр возила. Това обаче, няма да е единствения електромобил в тази ранглиста.

4. Mercedes Benz S-Class

Обезценката на този първокласен модел приближава 70-те % - по-точно тя е 69.9%. Пълен с всевъзможен жанр технологии, поевтиняване с сходен размер е извънредно мъчителна за притежателите, поради на високата му цена, като нов. И тук обаче това не е най-лошия представител в света на супер-луксозните коли.

3. BMW 7-Series

Основният съперник на Mercedes за следващ път изостава, във връзка с първокласната си серия. Тук обезценката минава психическата граница от 70%, с цел да доближи 71.1%. Остават единствено два автомобила с по-голяма амортизация след пет години на прилагане, като несъмнено те могат и да Ви изненадат.

2. Chevrolet Volt

Този модел направи същинска гражданска война в света на колите, когато бе показан. Оказа се обаче, че съперниците бяха по-бързи в представянето на по-красиви и по-функционални, напълно електрически модели, с едно изключение, което ще видите по-долу. Това предопределя и мощната амортизация в цената му след пет години на прилагане - в размер на 71.2%.

1. Nissan Leaf

Първото място по амортизация, се заема от различен електромобил, който губи рекордните 71.7% от цената си след пет години на прилагане. Когато бе показан, модълът изминаващ 100 километра с едно зареждане, бе задоволително добра опция за пътуващите на близки дистанции. Представяне на новата му версия обаче, както и на конкурентни модели с надалеч по-голям пробег, доведоха до сериозна амортизация за модела след пет години на прилагане.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР