Разбити митове за ипотечните кредити: Какво трябва да знаете сега

...
Покупката на жилище може да бъде вълнуваща, възнаграждаваща — и
Коментари Харесай

Покупката на жилище може да бъде вълнуваща, възнаграждаваща — и поразителна. И една част от процеса, който много купувачи на жилища намират за плашещ, е получаването на ипотека. С толкова много възможности за разглеждане може да е трудно да разберете откъде да започнете и как да направите най-добрия избор.

Митовете за ипотечните кредити могат да допринесат за това объркване, причинявайки ненужен стрес и дерайлирайки търсенето ви. Познавайки тези митове, можете да вземете по-информирано решение и да намерите правилната ипотека за вас.

Вижте днешните най-добри ипотечни лихвени проценти тук, за да започнете.

Развенчани митове за ипотеките: Какво да правите знайте сега

Не ставайте жертва на един от тези често срещани митове за ипотечните кредити.

Мит №1: Трябва да направите 20% първоначална вноска

Общото основното правило е, че трябва да отстъпите 20%, когато купувате жилище. Но това не означава, че не можете да си купите такъв с по-малка първоначална вноска.

Извършването на по-голяма първоначална вноска може да намали месечната ви вноска и лихвения процент и да ви помогне да избегнете частна ипотечна застраховка (PMI). Но не е изискване. Има много програми, които изискват малко или никакво първоначално плащане, ако купувате жилище за първи път. Те включват заеми от FHA, заеми от USDA и заеми от VA.

По-малката първоначална вноска може да доведе до по-висока месечна вноска и лихвен процент, но не е задължително да ви попречи да си купите дом изцяло. Можете също така да помислите за рефинансиране по-късно, за да получите по-добри проценти и условия.

Започнете да сравнявате опциите си за ипотека онлайн тук сега.

Мит №2: Не можете да се класирате без перфектен кредит

< h3>

Добрият кредит е важен при кандидатстване за ипотечен кредит, но това не е единственият фактор, който заемодателите вземат предвид. Вашето съотношение дълг към доход, трудова история и доходи играят роля в процеса на одобрение на ипотека. Ако кандидатурата ви иначе е силна, по-ниският кредитен рейтинг може да не е пречка за сделката.

Освен това някои заемодатели предлагат програми за кредитополучатели с кредитен рейтинг до 500. Само имайте предвид, че колкото по-нисък е кредитът ви резултат, толкова по-висок ще бъде вашият лихвен процент.

Мит №3: Наемането е по-евтино от покупката

В зависимост от жилищния пазар наемането може да е по-евтино от покупката в краткосрочен план. Това обаче не е непременно най-доброто финансово решение в дългосрочен план.

Когато притежавате дома си, вашите месечни ипотечни плащания изграждат собствен капитал, който можете да използвате надолу по линията за всякакви разходи. Когато решите да се преместите, можете да спечелите и от продажбата на дома си. Когато наемате, парите ви отиват при вашия наемодател и не виждате никаква възвръщаемост на инвестицията си.

Освен това, докато наемите могат да се повишат значително от година на година, месечното ви плащане няма да се увеличи ако имате ипотека с фиксиран лихвен процент. Можете също да се насладите на данъчни облекчения от собственост върху жилище.

Вижте текущите предложения за ипотека тук, за да видите на какви ставки и условия отговаряте.

Мит №4: Най-ниският лихвен процент винаги е най-добрият

Добрият лихвен процент е едно от най-важните неща, които трябва да имате предвид, когато сравнявате опциите си за ипотека. Но това не е единственото нещо.

В допълнение към месечната ви ипотечна вноска, ще трябва да платите и разходи за затваряне, данъци върху собствеността, застраховка на собствениците на жилища и разходи за поддръжка. Може също да се наложи да платите PMI. Не забравяйте да вземете под внимание всички тези разходи, когато определяте колко ипотека можете да си позволите.

Мит №5: Ипотеките с регулируема лихва винаги са лоша идея

Ипотеките с фиксирана лихва са популярни сред купувачите на жилища, защото предлагат стабилност и предвидимост. Това обаче не означава, че те винаги са най-добрият вариант.

Ипотеките с регулируем лихвен процент (ARM) обикновено предлагат по-ниски лихвени проценти в първите години на заема. Това може да ги направи добър избор за тези, които не планират да останат в домовете си за дълъг период от време или очакват доходите им да се увеличат. Така че не изключвайте веднага ARM. Вместо това обмислете плановете си, толерантността към риска и финансовото състояние.

Изводът

Намирането и кандидатстването за ипотека може да се почувства обезсърчително, особено когато има толкова много митове. Въпреки това, като се образовате и развенчавате често срещаните погрешни схващания, можете по-уверено да претегляте ипотечните си възможности и да идентифицирате най-добрата за вас.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР