Покупката на Ф-16 е стратегическо решение на българската държава, за

...
Покупката на Ф-16 е стратегическо решение на българската държава, за
Коментари Харесай

Плевнелиев: Ако не купим Ф-16, ще изпаднем в тежка геополитическа ситуация и ще загубим доверието на САЩ

" Покупката на Ф-16 е стратегическо решение на българската страна, с цел да покаже къде стоим. Ако ние не купим Ф-16, ще изпаднем в извънредно тежка геополитическа обстановка и ще изгубим доверието на американската страна. Покупката не е единствено пари, а е геостратегическо решение ".
 Плевнелиев упрекна президента Радев, че обслужвал ползите на Кремъл  Плевнелиев: Двама генерали се борят за националната обич, министър председателят отстъпва като по-мъдър
Това съобщи президентът 2012 - 2017 година Росен Плевнелиев пред Българска национална телевизия във връзка договорката със Съединени американски щати за пазаруване на изтребители. 

Държавният глава би трябвало да знае къде стоим, а през днешния ден би трябвало да знаем, че към този момент се е скарал с държавното управление на Съединени американски щати. Той го упрекна в корупция поради договорката с Ф-16, а тя е утвърдена от Сената. Той изгуби доверието на американското държавно управление и прави всичко допустимо, с цел да раздели Европейски Съюз, сподели Плевнелиев за президента Румен Радев. 

Той разяснява и изборите за Европейски парламент. 

В сложни времена се изискват водачи. Наистина възможностите на Манфред Вебер са минимални, тъй като,той е водач на партия в Екологичен потенциал, само че е бил президент или министър-председател. Шансовете на Франс Тимерманс също понижават, а трендовете в политическите среди оформят като все по-силна кандидатурата на Мишел Барние, уточни Плевнелиев.

По думите му българското държавно управление има своята кандидатура за еврокомисар в лицето на Мария Габриел. Относно слуховете за издигането на Кристалина Георгиева за еврокомисар и за ръководител на Европейската комисия Плевнелиев съобщи: " Ние се гордеем извънредно доста с Кристалина Георгиева, тя е най-високо позиционираната и сполучлива българска жена. Много се спекулира дали би напуснала позицията на основен изпълнителен шеф на Световната банка и да отиде в борбата за еврокомисар или ръководител на Европейската комисия. Не съм аз индивидът, който да приказвам от нейно име, само че в една доста огромна степен на възможност Екологичен потенциал би подходил по-скоро на силата на разпоредбите, които самият той е задал "

В коментар за политическата конюнктура в страната Росен Плевнелиев акцентира, че по-големият проблем за ГЕРБ и всички партии в действителност е ниската изборна интензивност на евроизборите. Тя е един сигнал към всички, освен към ГЕРБ, доказателство, че жителите имат ниско равнище на доверие към институциите и политическите водачи като цяло.

По мотив оставката на Цветан Цветанов Плевнелиев уточни, че двамата с Бойко Борисов са тандем, основал ГЕРБ, и Цветанов няма желание да наранява партията, на която гледа като на свое дете. 

" Г-н Цветанов си потегли след един мъжки и доста почтен диалог с премиера Бойко Борисов, траял 3,5 часа, за който обществото разбра. Изключително съм признателен на господин Цветанов, който ми даде цялостната оперативна независимост за деяние по време на акцията за президентските избори през 2011 година Аз и екипът ми сме доста признателни, тъй като той ни сподели желязна дисциплинираност, доста мощна работа с милионите българи по градовете ", разяснява Плевнелиев.

Според Плевнелиев, като партия ГЕРБ толкоз дълго е доминирала в политическия живот, че самата тя би трябвало да си дава сметка за инфлацията в политиката. Ако считаме, че Бойко Борисов има проект да извади нови лица на дневен ред, да даде нови ясни цели - то тогава би могъл и да успее, добави той.

По тематиката за намаляването на партийните дотации от 11 на 1 лева, което предложи министър председателят Бойко Борисов, Плевнелиев е безапелационен, че това няма да проработи.

" Все повече и повече се залага на популизма. Видяхме по какъв начин водачът на социалистите Корнелия Нинова загуби, залагайки напълно на популизма на евроизборите. Излизането на Българска социалистическа партия от Народното събрание беше популистки, само че неработещ акт. В този смисъл намаляването на партийните дотации за мен е популистко и дълготрайно неработещо деяние ", сподели той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР