Покупка в лош момента коства на една австралийска компания един

...
Покупка в лош момента коства на една австралийска компания един
Коментари Харесай

Австралийска компания загуби $1 милиард от инвестицията във Великобритания

Покупка в неприятен момента коства на една австралийска компания един милиарда $. В петък Wesfarmers заяви, че продава английската верига за артикули за дома Homebase с голяма загуба - едвам две години, откакто я закупи, предава CNN.

Wesfarmers, която има супермаркети, хотели и химически фабрики, заплати 340 милиона паунда (около 470 милиона $ тогава) за веригата през февруари 2016 година И в този момент я продава за 1 паунд на Hilco Capital - капиталова компания, която е профилирана в реструктуриране на заксъсали сдружения.

Управляващият шеф на Wesfarmers Роб Скот призна, че компанията е изгубила от инвестицията към 1,3 милиарда австралийски $ (1 милиард щатски долара).

По думите му, от момента, в който компанията му е придобила Homebase, досега, се следи голям срив в макрообстановката във Англия, както и в търговията на дребно.

След вота за Brexit паундът се срина доста, което увеличи разноските на фирмите за покупки от чужбина. Това ги накара да покачат цените за потребителите, което пък докара до закъснение на стопанската система.

Вериги като Toys " R " Us и Maplin също се сринаха, а стотици работни места изчезнаха.

Но някои анализатори упрекват Wesfarmers, че не е решила рисковете преди да навлезе на английския пазар.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР