Покрусеното семейство на пребития в Солун от въоръжени с метални

...
Покрусеното семейство на пребития в Солун от въоръжени с метални
Коментари Харесай

Тоско е пребит ужасяващо, няма да простим, заричат се родителите на убития в Солун фен на Ботев

Покрусеното семейство на пребития в Солун от въоръжени с железни тръби, боксове и ножове хулигани от агитката на ПАОК, а след това и прегазен от кола Тоско Бозаджийски е в потрес след черната новина за кончината на 28-годишния им наследник. Сестрата на младото момче разкри, че му е оставал единствено 1 изпит, с цел да се дипломира като правист и да започва кариера в тази сфера.



Бащата Георги Бозаджийски, майката Александра и сестрата Петя през днешния ден са били в Солун, с цел да разпознаят тялото на Тоско и да са с него при превозването до Пловдив. Пред екип на bTV в Гърция те се съгласиха да приказват за нещастието: 

" Чухме се с него минути преди съдбовните случки. Каза, че си потегля за България. После е станало страшното. Моето дете е убито, аз няма да простя на убийците му и ще упорствам да получат най-тежките санкции, които законът планува. Показаха ни го - беше извънредно. Пребит. Просто пребит ", съобщи Георги Бозаджийски.

" Не е обикновено това да се случва в 21 век в европейска страна. Искаме сурови санкции, с цел да няма повече потърпевши младежи ", добави през сълзи майката на Тоско - Александра.

" Той беше доста образован и в никакъв случай не е проявявал експанзия, не е футболен гамен, а ръководител на фенклуба на Ботев на национално равнище ", сподели сестра му - Петя.

Феновете на Ботев, които са побратимени с Арис и постоянно си разменят визити, са категоични, че няма да оставят нещата без последици за агитката на ПАОК, без да прецизират какво имат поради.

Иначе - тримата арестувани след зверството са към този момент с повдигнати обвинявания. Двама от тях са хулигани от ПАОК, а техни съучастници с маски се търсят.

Младата жена, която е блъснала Тоско и е избягала (предала се е сама на другия ден) не е фенка, а инцидентно е била на мястото. И тя обаче ще дава отговор пред закона за предизвикателство на гибел по непредпазливист, а гръцките закони в тази част са много по-сурови от българските, където постоянно се произнасят условни присъди. 

Именно прегазването е повода за леталния излаз за Тоско, сочи аутопсията, настояват медии в Гърция. След като гумите на мерцедеса минават през него той получава кръвоизлив в стомаха, а тазът му е натрошен.

Босът на Арис взе отношение по тематиката и разгласи:

" Фенът на Ботев е наш брат. Ясно е, че нямаше да попадне под гумите на кола, в случай че преди този момент не бе свиреп обичай и пренебрегнат на пътя, тъкмо почитателите на ПАОК са отговорни за гибелта му. Арис ще поеме разноските по трансспортирането на тялото до България и ще следи по какъв начин тече следствието на случая ".

Опелото и погребението на Тоско Бозаджийски са на следващия ден в Пловдив, а процесията започва в 13:00 часа.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР