Покрусен съм! Изразявам най-дълбоките си съболезнования на близките“, написа във

...
Покрусен съм! Изразявам най-дълбоките си съболезнования на близките“, написа във
Коментари Харесай

Лютви Местан от ареста: Покрусен съм, искрени съболезнования на близките

„ Покрусен съм! Изразявам най-дълбоките си съболезнования на околните “, написа във Facebook водачът на партия ДОСТ Лютви Местан, който е в ареста в Кърджали поради убитото във вчерашната злополука 6-месечно бебе.



За към 4 часа известието му събра над 100 коментара на турски и на български, в по-голямата си част съчувствени към арестанта със смарт телефона в килията. „ Молим се всичко да отмине, тъгата ни е огромна “, „ Аллах е популярен, всичко за вас ще се оправи и името ви ще бъде надалеч от такива злощастия “, „ На всеки може да се случи, никой не е застрахован “, в този дух негови почитатели показват поддръжката си.

Има и догадки за това дали Местан ще се кандидатира за евроизборите, с цел да получи имунитет, както и каква ще бъде присъдата му. „ Това, което се случи на господин Местан, може да се случи на всеки лидер. Но той би трябвало да понесе възмездието за гибелта на детенцето, в случай че желае да резервира уважението на своите гласоподаватели “, гласи един от мненията. „ Даваш ли си сметка какъв ще е животът оттук насетне за това семейство? Убиец! “, написа гневна жена. Друга задава основателния въпрос по какъв начин, до момента в който е в ареста, той разгласява в мрежата: „ Е, нали сте под стража, господин Местан! Как е допустимо да изразявате съболезнования посредством обществени мрежи??? Нима имате достъп до интернет??? Нима имате достъп до интернет??? “.

Режисьорът Евгени Михайлов, който беше лидер на листата на партия ДОСТ в 24-и МИР в София на вота през 2017 година, разсъждава върху случая. „ Гледаме фотосите и видеата и сме уверени, че нямаш виновност, Лютви. Онзи очевидно се е движил с над 140 км/ч и е влязал в твоето платно, тъй като се вижда, че удърът не е непряк отляво, а съвсем преден и отдясно. Изглежда, че ти към този момент си взел завоя и си с предницата към Момчилград, а от удъра колата ти е застанала на директно с разрушена предна част. Това, че е отнесал знаците и новата мантинела, и е партерен на толкоз огромно разстояние, очевидно демонстрира голямата му скорост! Ужасна е обстановката и нещастието с бебето. Бог да го елементарни. Знам, че ти тежи и ще ти тежи постоянно, само че се хвани! Да знаеш, че сме с теб! Истината би трябвало да излезе! Дръж се!!! Поздрави от мен и Жоро “, написа тогавашният емблематичен седесар /правописът е негов, бел.ред./.

Вчера вечерта след обзор и проучвания в Бърза помощ политикът бе отведен в ареста. Днес от прокуратурата към момента няма никакви данни за хода на следствието, говорителката Димитрина Делчева увери, че до края на деня „ ще има отговори на всички въпроси “. Семейството, потърпевшо от удара при злополуката и изгубило 6-месечното си бебе, е в устойчиво положение, майката и 10-годишното дете са в хирургията, а бащата е в травматологията, съобщи изпълнителният шеф на болничното заведение в Кърджали проф. доктор Тодор Черкезов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР