Покривите на новите къщи в японския мегаполис Токио ще бъдат

...
Покривите на новите къщи в японския мегаполис Токио ще бъдат
Коментари Харесай

Бъдещето: Всички нови големи сгради в Токио ще са със слънчеви панели на покривите

Покривите на новите къщи в японския мегаполис Токио ще бъдат оборудвани със слънчеви панели, считано от 2025 година, според енергийната политика на държавното управление на столичния район.
Прочетете още
Изискването за инсталиране на слънчеви панели в новите домове е в границите на самодейност за поощряване на потреблението на слънчева сила в страната. Тя е планувана да стартира през 2025 година и ще бъде първата по рода си в Япония, съгласно The ​​Japan News.

Тъй като виталният цикъл на панелите е от порядъка на 20-30 години, районното държавно управление ще сътвори система за поощряване на тяхното преработване предвид на всеобщата им замяна в бъдеще. Не е изключен лизинг на панели, както и дотации за купувачите на жилища и други облаги.

Някои строителни бизнесмени показват угриженост по отношение на спомагателните разноски, които могат да покачат цената на жилищата. В отговор управляващите дават обещание да засилят ограниченията за поддръжка със старта на програмата.

От пролетта на 2025 година новите домове в цялата страна ще би трябвало да дават отговор на избрани стандарти за икономисване на сила – да вземем за пример, строителите ще би трябвало да употребяват материали с високо равнище на топлоизолация.

 

Местните управляващи са решили да започват слънчевата си самодейност по едно и също време с въвеждането на националните стандарти, с цел да улеснят строителите. Губернаторът на метрополиса Юрико Коике се надява новата самодейност да стане повратна точка в историята на града, след която може да се каже, че „ Токио се промени “.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР