Покриват широк диапазон от потребителски нужди – от 21,5 до

...
Покриват широк диапазон от потребителски нужди – от 21,5 до
Коментари Харесай

AOC P2 – нова серия бизнес монитори с различни размери

Покриват необятен диапазон от потребителски потребности – от 21,5 до 34 инча

P2 мониторите идват с IPS панели за допустимо най-точно възпроизвеждане на цветовете
(снимка: AOC)

Н ова серия монитори P2 на компанията AOC посреща потребностите на професионалните консуматори с 10 модела, които покриват необятен набор от размери: 21,5 ”, 23,8, 27 ” и ултраширокия 34 ”.

С изключение на CU34P2A с неговия закривен (1500R) VA панел, всички останали модели са снабдени с плоски IPS панели. Те обезпечават реалистично възпроизвеждане, необятен цветови набор и зрителни ъгли (178/178°), което ги прави подобаващи за основаване и редактиране на наличие.

Избрани модели (24P2C и 27P2C) с USB-C порт оферират по-лесна връзка за картина, данни и зареждане с мобилни устройства чрез един USB-C кабел. Вграденият в тези модели KVM комутатор разрешава на потребителите да превключват клавиатурата и мишката сред две PC-та (свързани през USB-C и USB uplink).

Функции за професионални консуматори

P2 серията на AOC надгражда опциите на своите прародители от серия P1. Всички нови модели имат 3-странен безрамков дизайн. Тъмното, шлифовано покритие в долната част на рамката и стойката излъчва грациозност. Тънката широчина на страничните рамки разрешава удачно основаване на мултимониторни конфигурации за увеличена работливост.

Стойката на мониторите може да се настройва за разнообразни ергономични постановки
(снимка: AOC)

Още с отварянето на кутията екраните P2 могат да бъдат съединени елементарно, без потребност от принадлежности. Благодарение на захващането с бързо освобождение, разглобяването на монитора е също толкоз комфортно. Вградените средства аз прибиране на кабелите разрешават бюрото да е чисто и без непотребна неразбория.

Стойката може да се настройва по височина (150 мм), да се накланя (-5~35°), завърта (180°) и (с изключение на ултраширокия CU34P2A) да се обръща (90°), което я прави доста комфортна за разнообразни ергономични постановки, изключително в случаите, когато се споделят бюра или се работи според концепцията за еластичен офис, която я все по-разпространена в администрациите и стартъпите.

Всички 10 монитора от серията са снабдени с 4-портов USB 3.2 хъб, USB uplink порт и вградени представители 2x2W. 4-портовият USB 3.2 хъб усилва опциите за връзка и разрешава високоскоростен трансфер на данни.

Отлична картина

Всички 21,5 ”, 23,8 ” и 27 ” модели идват с IPS панели, с цел да предложат допустимо най-точно възпроизвеждане на цветовете и покритие на необятно цветово пространство (до 123,3% sRGB и до 90,9% DCI-P3). И десетте модела от серията P2 оферират необятни зрителни ъгли от 178/178° и на процедура отстраняват измененията в яркостта и цветовете при наблюдаване в профил.

И десетте модела от серията P2 оферират необятни зрителни ъгли от 178/178°
(снимка: AOC)

Потребителите, които желаят спомагателна заостреност и непорочност на изображенията, могат да изберат 23,8 ” Q24P2Q или 27 ” Q27P2Q с QHD (1440p) резолюция, 27 ” U27P2 с crystal-clear UHD (2160p) резолюция или ултраширокия 34 ” CU34P2A с UWQHD резолюция (3440 x 1440). Всички други модели поддържат Full HD (1080p) разграничителна дарба.

С изключение на U27P2 и CU34P2A, останалите модели оферират време за реакция от 4 ms и периодичност на освежаване 75 Hz. Това е 25% нарастване спрямо нормалния „ рефреш ” от 60 Hz и в композиция с поддръжката на VRR значи доста по-плавно придвижване на курсора и обща сърдечност без раздробяване и насичане.

Ултраширокият CU34P2A се отличава от останалите модели в серията P2 със своето впечатляващо съответствие на страните 21:9, високата 3440×1440 UWQHD резолюция и бляскавост от 300 нита, както и с 1 ms MPRT (moving picture response time) и AMD FreeSync поддръжка.

Неговият 1500R закривен VA екран дава изпъкващи цветове, надълбоко черно и висок контрастност и по този начин усъвършенства потапянето в наличието на екрана, като в същото време обезпечава удобна приложимост на екранното пространство по хоризонтала.

В допълнение, панелът на CU34P2A усилва плавността на движещите се изображения даже повече, с помощта на честотата на освежаване от 100 Hz. Затова този модел е освен средство за увеличение на продуктивността, само че и със съществени благоприятни условия за игра и занимания в часовете след работа.

Свързаност

Серията P2 предлага необятен набор от портове в другите модели. Повечето са снабдени с широкоразпространените VGA, DVI, DisplayPort и HDMI входове, с цел да обезпечат съгласуемост с по-старите и с модерните системи, а 24P2C и 27P2C са още по-подготвени за бъдещето с допустимо най-универсалната алтернатива за връзка. Те разполагат с USB-C вход до USB хъба, тъй че актуалните преносими компютри могат да бъдат свързани към монитора единствено с един USB-C кабел.

P2 мониторите могат да се употребяват и в режим портрет за някои приложения
(снимка: AOC)

Видео сигналът се предава посредством USB-C (DisplayPort различен режим) дружно с данни при висока скорост, до момента в който в това време преносимият компютър се зарежда и зарежда (USB Power Delivery). Когато мониторът е обвързван към настолно PC с USB uplink кабела и клавиатурата и мишката също са свързани към монитора, вграденият KVM комутатор разрешава елементарно превключване на обвързваните клавиатура и мишка сред два компютъра. Това е изключително потребно, когато да вземем за пример потребителят донесе своя работен преносим компютър у дома.

При моделите 24P2C и 27P2C преносимият компютър може да бъде обвързван чрез USB-C към монитора, а потребителят да употребява KVM ключа, с цел да работи с него, както и с домашния си настолен PC единствено с един комплект клавиатура и мишка.

Устойчиви и енргийно ефикасни

За да подхождат на последните условия във връзка с енергийната успеваемост и околната среда, всички модели P2 са сертифицирани по EnergyStar 8, TCO 8 и EPEAT Gold. И десетте модела в допълнение оферират технологията на AOC Flicker-Free, която отстрани трептенето, породено от зареждането като употребява DC вместо PWM контролиране. Имат и Low Blue Light режим, който понижава евентуално рисковия набор на синята светлина и предлага удобна приложимост в изискванията на едва околно осветление.

Цени и наличия

Мониторите от серията P2 ще се появят на българския пазар поетапно през юни, юли и август. Цените (с включен ДДС) стартират от 269 лева за модела 22P2DU (очакван през юни дружно с още 6 модела), минават през 509 лева за 27P2C (през юли, когато излизат 2 модела), с цел да доближават 919 лева при CU34P2A (август).
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР