Покрай засилващите се притеснения на хората не само около сезонния

...
Покрай засилващите се притеснения на хората не само около сезонния
Коментари Харесай

Как да си направиш дезинфектант за ръце в домашни условия

Покрай засилващите се терзания на хората освен към сезонния грип, само че и поради ковид, който се разпростря по целия свят, разумно общоприетите дезинфекциращи средства започнаха да се изчерпват в комерсиалната мрежа.

Но не трябва да се паникьосваш, в случай че дезинфектанът за ръце ти е на приключване и не знаеш дали ще откриеш още. Може напълно елементарно да си направиш и в домашни условия и то с артикули, които ще откриеш във всяка аптека или пък към този момент имаш вкъщи.

Има две съществени формули или "рецепти ", които са предложени от Световната здравна организация. Едната е по-течна, само че не толкоз щадяща към кожата ни, а втората наподобява на гел и общо взето е като всички гелчета, които си купуваме от мгазините. Те не изсушават и нервират толкоз кожата ни.

Но преди да четете нататък, е извънредно значимо да прочетете и разберете, че втриването на дезинфектант по ръцете не трябва да заменя постоянното миене на ръцете с вода и сапун. Дезинфектантите са добра алтернатива, която сте на открито и в близост няма чешма и сапун, само че едното не заменя другото! Мийте ръцете си постоянно, усърдно и с доста сапун!

Време за изработката: 5 минути

Нужни съдове:

Мерителни купи

Мерителни лъжички

Тел за разтрошаване на яйца

Подходящ празен съд, в който да сложите получения дезинфектант

Нужни артикули за гел дезинфектант:

1 чаша 91% изопропилов алкохол - (Изопропиловият алкохол, който постоянно ще срещнете като "rubbing alcohol " (60- 70%), се употребява за редица действия, свързани с поддръжката на дома. Вижте няколко хрумвания за използването му. Не забравяйте обаче, че той е токсичен и не би трябвало да се гълтам или вдишва (подобно на етиловия алкохол), по тази причина четете деликатно етикетите, а бутилките съхранявайте на недостъпно за деца място.)

1/2 чаша гел алое вера

15 капки масло от чаено дърво

 дезинфектант Istock

Стъпка 1: Излейте алкохола в междинна по мярка купа. В някои рецепта изопропиловият алкохол се замества с водка, само че градусите на напитката не са задоволително високи, с цел да има резултат.

Стъпка 2: Прибавете към алкохола гела от алое вера. Тъй като алкохолът е нападателен към кожата, гелът от алое ще омекоти резултата и няма да разреши на ръцете ти да се изсушат прекалено.

Стъпка 3: Добавете маслото от чаено дърво. То има натурални антибактериални свойства, само че в случай че не харесвате миризмата му, можете да прибавите различен тип масло - от лавандула или евкалипт да вземем за пример.

Стъпка 4: Разбъркайте добре. За да смесите добре съставките, леко безредие няма да е задоволително. Вземете тел за разтрошаване на яйца и бъркайте самоуверено до приемане на хомогенна примес.

Стъпка 5: Изсипете получения дезинфектант в контейнерчето, което сте приготвили и му сложете надпис, с цел да не стават обърквания какво има в шишенцето или кутията!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР