Покрай започналите преговори за общо явяване на ПП и ДБ

...
Покрай започналите преговори за общо явяване на ПП и ДБ
Коментари Харесай

ДБ са недоволни, че ПП им натресоха за водач на евролистата Никола Минчев

Покрай почналите договаряния за общо явяване на Политическа партия и Демократична България на европейските избори през юни са припламнали към този момент и първите искри, обявиха за “Труд news ” депутати от обединението. Нещата могат да се усложнят до 30 март, когато е отчетно-изборното общо заседание на Политическа партия.

 

От Демократична България са недоволни, че Политическа партия им натресоха за лидер на възможната обща листа някогашният ръководител на Народно събрание Никола Минчев. “Това стана без предварителни съвещания, сложиха ни пред приключен факт ”, оплака се човек от Демократична България.

 

Припомняме, че след Минчев в листата следват брачната половинка на една от иконите на Демократична България Кристиян Таков - Боряна Мусева, която към този момент се била отказала, трети е Даниел Лорер, четвърта - депутатката от Враца Деница Симеонова, която стана известна с крилата фраза “за мене Кирил Петков е просто Киро ”.

 

Чак на пето място е подложен единственият настоящ евродепутат от Демократична България Радан Кънев. Той съобщи неотдавна, че не е значимо на кое място ще бъде, значимото е Политическа партия и Демократична България да бъдат дружно. От партията му обаче напомнят, че той отиде в Брюксел с преференции и изпревари лидера на листата тогава Стефан Тафров. Очевидно Кънев ще работи и в този момент по същия метод.

 

Проблемът е, че съгласно изследване на Европейския съвет по външна политика ППДБ ще имат трима евродепутати, а апетитите са за най-малко за два пъти повече. Със несъмнено ще има пренареждане, считат депутати от болшинството.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР