Покрай управлението на районната кметица Десислава Иванчева "Младост" стана вид

...
Покрай управлението на районната кметица Десислава Иванчева "Младост" стана вид
Коментари Харесай

Цирк Младост

Покрай ръководството на районната кметица Десислава Иванчева "Младост " стана тип диагноза. В основата си е обаче жива действителност. И то повсеместна.

Вижте единствено по какъв начин се тресе локалната власт, откакто Иванчева се налудува и я тикнаха зад решетките. Първо, се оказва, че Иванчева не е изпълнила законовото условие да дефинира със заповед заместник-кмет, който да я замества при отсъствието й от работа. Толкова беше взела драговолно зелената идея, че не знаеше отмора. Затова заместниците й Румен Русев и Владимир Клисуров излизат с декларация, в която оферират на Столичния общински съвет да избере за заместващ кмет Русев. Аргументът е професионалният му профил на проектант и инженер с оглед събитието, че проблемите на региона са на първо място строителни.

Владимир Клисуров пък си правил самоотвод като възможен претендент за поста. Да, само че Иванчева е показала таман него за правоприемник със заявление от ареста, с което си пуска и отпуск. Пред медиите пък извика, че Русев не би трябвало да доближава властта в региона. И общинският съвет, който беше сякаш пропищял от Иванчева, избира за заместващ кмет на "Младост " нейния фаворит. Мотивът - Иванчева била определена мажоритарно и не желали да подменят вота на жителите.

В деня на гласуването на "Московска " се чуват гласове точката да бъде отсрочена, защото в това време профилираният съд преглежда мярката за неотклонение на Иванчева и на заместничката й Биляна Петрова. Освен че към този миг те не са отстранени, може да бъдат и освободени под гаранция. Изборът на заместващ кмет е извършен обаче авансово, а незабавно след него Клисуров признава чистосърдечно пред медиите, че е незапознат за поста. Важното е, значи, не по какъв начин ще работи администрацията, а по какъв начин ще си натрием носовете. Или пък има нещо друго?!

Междувременно столичният кмет Йорданка Фандъкова вади пред всички заповедта, с която е дала експлицитни пълномощия на Десислава Иванчева да управлява строителството в "Младост ". Прави го поради "спекулациите ", че ставало въпрос за даване на изключителни пълномощия, въз основа на които Иванчева взела да прави всички на маймуни. Ставало въпрос за надзор единствено на обекти от 4-а до 6-а категория, какъвто не можела да откаже на никой областен кмет. Питаме тогава по какъв брой закона и способи работи локалната власт в София, щом едни региони вземат решение на място проблемите, а други оставят всичко на огромната община.

И също така извънредно време е да напомним, че не едната Иванчева е казусът на София. Тя докара просто до парадокс терора по строителството във всички региони. Спазването на законовите периоди за разглеждане на планове е врата в полето, а тонът задава точно Столичната община. Преди съобщаването на актовете й да бъде бавено от Иванчева с месеци, те отлежават отново с месеци, че и с години на "Сердика " 5, пък вложителите да се сещат за какво. Колкото до посредничеството на някогашния кмет Петко Дюлгеров, също няма изненада. Във всеки регион шетат аналогични субекти с обещания да посредничат за решение на проблеми.

Затова форумите се чудят какво се крие в действителност зад синдрома "Младост ", до момента в който София пораства, само че не старее. Дали това, че се стигна до цялостно неразбирателство в избора на областен кмет, или че хората се объркаха на кого да дават подкупите. Системата не търпи сходни пробиви и чакаме незабавно да бъдат запушени.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР