Покрай цялото стоене вкъщи, отвсякъде валят идеи как да не

...
Покрай цялото стоене вкъщи, отвсякъде валят идеи как да не
Коментари Харесай

Билките, които всеки може да отледа у дома

Покрай цялото стоене у дома, отвред валят хрумвания по какъв начин да не полудеем в изискванията на самоизолация. Е, има още един метод да се усещаме по-добре вкъщи, до момента в който на открито вилнее хаусът, породен от ковид.
 7 билки против вредители в градината
7 билки против вредители в градината

Как да предпазим градината си без химикали

Отглеждането на билки в домашни условия може да се окаже извънредно прелестно занятие, минимум по три аргументи - елементарно е, към нас ще има свежа зеленина и през зимата, и по-често ще се въодушевяваме в кухнята.

Билките се развиват най-добре в саксия, сандък или повдигната леха, а най-честата неточност при развъждането им е преполиването. Но в случай че гсе грижим добре за тях, можем да станем горди притежатели на билкова градина.

В тази посока ни окуражават и от Food & Wine Magazine. Дори ни показват тези билки, които съгласно тях всеки би трябвало да има в дома си. Между тях, несъмнено, са мащерката и босилекът с техния необикновен мирис, на който сме обръщали внимание и преди. Ето кои са и останалите три.

Градински чай
 Снимка 502676

Градинският чай е благоуханен и изключително подобаващ за прибавяне към есенните гозби. Пасва идеално на всяко главно ядене, върви отлично и със специалитети, приготвени с тиква.

Кориандър
 Снимка 502674

Него е добре постоянно да го имаме на разположение. Той придава чудноват мирис на морската храна, изключително в случай че планираме нещо по-специално за вечеря, като миди да вземем за пример. Със същия триумф можем да го прибавим и към песто, към разнообразни месни ястия или към сосове с лайм или лимон.

Копър
 Снимка 502673

Копърът е прекомерно подценявана билка, а в действителност е незаместим, когато подготвяме туршии, сьомга, картофи, всевъзможни салати и, да не забравяме, към таратора.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР