Покрай цялата тази ситуация с пандемията от коронавирус, като че

...
Покрай цялата тази ситуация с пандемията от коронавирус, като че
Коментари Харесай

Ето защо трябва да ядем боровинки всеки ден

Покрай цялата тази обстановка с пандемията от ковид, сякаш в този момент повече от всеки път се стараем да се грижим добре за телата си и се опитваме да следваме оптимално здравословна диета. Понякога обаче се оказва доста мъчно да съблюдаваме избран хранителен режим.

Но това не значи, че би трябвало да спрем да се опитваме. Правенето на дребни стъпки е добра тактика, когато става въпрос за по-добро здраве. Една такава дребна стъпка, която не коства доста старания, е да прибавим боровинки в нашия лист с хранителни артикули.

Малките и относително евтини плодове в действителност имат редица изгоди за здравето и несъмнено си коства да ги включим в ежедневното ни меню.
 Джинджифилът, изгодите от него и какво се случва, когато го консумираме всеки ден
Какво се случва, в случай че ядем джинджифил всеки ден

Един корен - доста изгоди

Пълни с антиоксиданти

Боровинките може и да са доста мънички, само че за сметка на това са с голямо наличие на антиоксиданти. Всъщност боровинките имат повече антиоксиданти от съвсем всяка друга храна, която тялото ни по-късно може да употребява за битка със свободните радикали и за понижаване на риска от доста типове рак и разнообразни болести.
 Снимка 481845

Здраве за костите

Боровинките са и добър източник на витамин К, който работи дружно с калция, с цел да подсигурява, че костите ни са здрави. В допълнение, витамин К също играе роля за поддържане на кръвообращението и способства за здравето на сърцето.

По-добра работа на мозъка

Доказано е, че яденето на боровинки оказва помощ да се усъвършенства мозъчната функционалност при по-възрастни хора, като даже спомага за закъснение на умственото стареене с над две години. Боровинките вършат това посредством своите антиоксиданти. Те оказват помощ в битката със свободните радикали, които форсират процесите на стареене на нашия мозък, водещо до когнитивни нарушавания.
 Снимка 481844

По-добро кръвно налягане и здраве за сърцето

Същите антиоксиданти, за които преди малко споменахме, оказват помощ за намаление и контролиране на кръвното ни налягане, което от своя страна прави работата на сърцето ми малко по-лесна. Всъщност, проучванията демонстрират, че постоянният банкет на антоцианини (основният антиоксидант в боровинките) понижава риска от сърдечен удар с 32 %.

Отслабване

Богати на фибри и вода, боровинките също са превъзходен вид, в случай че желаеме да отслабнем, защото съдържат единствено 40 калории на половин чаша, пишат от MSN.
 Лютите чушки, постоянната им консумация и изгодите от нея
Лютото пази сърцето крепко

Колко тъкмо ни трябва
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР