Покрай скандалите с неправомерно използваните лични данни от страна на

...
Покрай скандалите с неправомерно използваните лични данни от страна на
Коментари Харесай

Притеснявате се какво знае Facebook за вас? Проверете Google!

Покрай свадите с непозволено употребяваните персонални данни от страна на Фейсбук доста хора изпитаха отчаяние, разбирайки какъв брой доста информация за тях е събрала обществената платформа. Това обаче е нищо в срванение с това, което Гугъл има за вас.

Дилън Кюран, съветник в областта на осведомителните технологии, си е направил труда да ревизира това и резултатът несъмнено го е шокирал , без значение от неговия дълготраен опит като програмист.

Прочетете още: Фейсбук ще ограничи данните, които рекламодателите могат да употребяват за таргетиране на публика

" Аз в действителност бях като ударен от гръм. Казах си: “О, Боже мой, това е неуместно ", разяснява Кюран, представен от NBC News, като обръща внимание обаче, че съгласно него Гугъл не прави нищо злонамерено, само че се е почувствал неловко да бъде толкоз прецизно наблюдаван.

Когато консултантът изискал данните си от Гугъл, той разкрил, че местоположението му е било непрекъснато следено във фонов режим, в това число какъв брой време му е належащо да пътува сред разнообразни точки, дружно с занимания, ползи, евентуални отговорности и приходи, данни за приложенията му и записи на файлове, които самият той е изтрил от дълго време. И това е единствено за начало.

" Грешка е човек да се доверява на толкоз огромни структури, които имат толкоз доста информация. Наистина, те просто се пробват да завоюват повече пари, само че в един миг все някой може да направи грешка”, предизвестява Кюран, чийто пост провокира голям брой мнения.

“Това, което е открил Кюран, е действителността, с която се сблъскват всекидневно милиони консуматори на Google”, споделя Скот Дж. Шакелфорд, асоцииран професор в университета в Индиана, чиято работа е фокусирана върху законите и политиките в региона на киберсигурността. " Всички консуматори на Гугъл се наблюдават по дифолт къде се намират и къде отиват чисто физически. Това е шокиращо за доста от тях”, прибавя той.

Към момента разликата е, че Гугъл не продава тази информация и компанията не се е замесвала в кавги по тематиката като Фейсбук, която беше засипана от рецензии, откакто стана ясно, че персоналната информация на 50 милиона консуматори на обществената мрежа е продадена компания за разбор на данни, която е работила за предизборната акция на Доналд Тръмп.

Във връзка с разкритието на Кюран представител на Гугъл акцентира, че хората би трябвало да са наясно с избора си на онлайн дискретност и да преглеждат постоянно вариантите, които са задали.

" За да създадат верния за себе си избор на принадлежности за дискретност, хората би трябвало да са наясно със своите данни в Гугъл и да знаят по какъв начин да ги управляват. С течение на годините сме създали принадлежности като My Account особено за тази цел и бихме насърчили всички да ги употребяват ", се споделя в позицията на компанията.

Добрата вест е, че Гугъл в действителност дава необятен набор от принадлежности за дискретност посредством въпросната функционалност, която разрешава на потребителите да виждат персоналните си данни и историята на следенето си. My Account също по този начин разрешава на потребителите да изключват проследяващите механизми или да изтриват обособени данни.

Потребителите на Гугъл могат да влязат в своите онлайн профили и да видят: цялостната карта на местата, на които са били, на кои дати и в какъв брой часа, от момента, в който са почнали да употребяват търсачката на смарт телефона си; цялата си онлайн интензивност и тази в търсачката от всичките ви устройства; цялостна информация за употребяваните от тях приложения; Цялата си история в YouTube. Не на последно място, цялата тази информация може да бъде изтеглена под формата на един огромен файл.

Ако откакто се запознаете с информацията, желаете да изтриете някаква част от нея, можете да го извършите от трите точки до детайла, като изберете опцията " Изтриване " или иконата на кошчето.

От Гугъл са безапелационни, че извършват своите отговорности за отбрана на потребителските данни, които употребяват за даване на персонализирани резултати при търсене и потребна информация. Разбира се, дружно с реклами.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР