Покрай шестия пакет от санкции на ЕС срещу Русия се

...
Покрай шестия пакет от санкции на ЕС срещу Русия се
Коментари Харесай

Любомир Кючуков: Санкциите срещу Русия ще се разширяват, а договарянето им става все по-трудно

" Покрай шестия пакет от наказания на Европейски Съюз против Русия се откроиха две ясни трендове. Първата е, че глобите ще се уголемяват, а втората - договарянето им ще става все по-трудно ".

Коментарът пред БНР направи дипломатът Любомир Кючуков, шеф на Института по стопанска система и интернационалните връзки.

Той беше безапелационен, че глобите ще останат главен инструмент на Европейски Съюз и отсега нататък. Те ще продължат да се стягат, счита дипломатът, тъй като са стимулирани за, която не могат да обслужат - прекратяването на войната в Украйна:

" Проблемът е, че когато се постановат наказания, които са отвън системата на Организация на обединените нации, могат да посочат провинен, само че не могат да решат проблем. И към този момент 8 години има наказания против Русия, а след началото на войната те са невиждани по своите мащаби, а войната продължава ".

Според Любомир Кючуков и Европа към този момент изпитва все по-сериозни проблеми, които са вследствие на глобите.

" Трябва да се подчертае, че всички решения за наказания са стимулирани от политически съображения, а не от политическа логичност и ползи. В Европа има два метода във връзка с войната и те още веднъж се разделят не оп линия на огромни и дребни страни, а по чисто политическия приоритет, който залагат. Първият метод залага на военните средства за решение на спора, война до победа - това са Съединени американски щати, Обединеното кралство, балтийските страни и Полша. Вторият вижда решаването на спора по политически път, посредством договаряния. И упорства за помирение като първа стъпка. Тук водещите страни са Германия, Франция, Германия и Австрия. Трябва да се подчертае, че нито една от тях не е проруска. В български вид това наподобява по този начин - държавното управление е последовател на първия метод, а президентът - на втория ".

По думите му Европа е част от спора и към момента не е част от войната, макар че доставя Украйна с оръжие:

" Силата на Европа е в политическите дейности. Това, което тя може да направи, е да се търси преустановяване на огъня, т.е. помирение и по-късно търсене на политическо решение на проблемите. Сега методът е противоположен, главно от Русия и от Украйна - военни дейности и след тяхното привършване фиксиране на резултатите в политическо съглашение ".

Дипломатът предвижда продължителна война на безсилие, съпроводена с жертви и разрухи.

" Днес казусът не е Стената, която разделяше Европа, а пропастта, която раздира нейната политическа и икономическа тъкан. Която става все по-дълбока и слага въпроса по какъв начин ще живеем дружно нататък ", разяснява още той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР