Покрай сериала на HBO Чернобил, украинският град Припят, до който

...
Покрай сериала на HBO Чернобил, украинският град Припят, до който
Коментари Харесай

Достъпът до контролната зала на Чернобил - разрешен

Покрай сериала на HBO " Чернобил ", украинският град Припят, до който се намира авариралата преди 33 години атомна електроцентрала се трансформира в една от най-посещаваните туристически дестинации на континента.

За мнозина остава съгласно въпросът дали посещаването на Призрачния град и АЕЦ-а носят някакво наслаждение, само че сигурно любознанието да надникнеш в сърцето на нещастието се оказа водещо за всички запалянковци , които към този момент са били там или са възнамерявали своето посещаване.

А бъдещите посетители на Припят ще имат още една неповторима опция. За първи път контролната зала в четвърти блок, от кое място стартира всичко, отваря порти за гости.
 Снимка 445728

Досега туристите гледаха единствено отдалеко новоизградения саркофаг , само че големият интерес докара до противоречивото решение. Мястото, от което инженерите на счита стопират охлаждащата система на реактора като част от тест за сигурност е първото вътре в самата централа, до което ще можем да получим достъп.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Lucas Ludziejewski (@ludziejewski_com) на Окт 2, 2019 в 2:24 PDT

И в този момент радиацията в контролната зала е цели 40 хиляди пъти по-висока от допустимите равнища , по тази причина и визитите ще се правят със специфична екипировка. Обиколката вътре в централата продължава единствено няколко минути, с цел да се понижи опцията от трайни последици за здравето, написа Telegraph.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от chernobyl (@chernobyl.disaster.so) на Окт 2, 2019 в 2:02 PDT

Голяма част от оборудването на контролната зала е конфискувано по време на дългите следствия на най-голямата нуклеарна злополука в историята на човечеството, само че п о стените още седят контролните панели със стотици копчета и екрани .
 Atomik, Чернобил и първата водка, създадена в радиоактивната зона
Водка, създадена в Чернобил

Безопасна ли е тя

Решението на украинските управляващи, което е с напълно комерсиална цел, провокира разнопосочни мнения. Докато туристическите организации, организиращи екскурзии и визити в Припят не корсар да настояват, че всичко е несъмнено и радиацията не е рискова, учени предизвестяват, че любознанието може да ни излезе прекомерно скъпо .
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР