Покрай разкритията за садизъм и изтезания в домовете за хора

...
Покрай разкритията за садизъм и изтезания в домовете за хора
Коментари Харесай

България днес: изтезания, насилие, заклани животни, убити хора и оправдания

Покрай разкритията за садизъм и изтезания в домовете за хора с увреждания, стартира с един настоятелен подобен звук да се приказва в общественото пространство—все едно става дума за натъртени домати и по какъв начин по-добре би трябвало да ги транспортираме.

Някак сухичко стартира да се разяснява, че „ липсват средства “ и липсва… „ образование на личния състав “, което води до проблеми…

Какво ТОЧНО образование ти би трябвало, с цел да знаеш, че не е редно да изтезаваш хора? За един народ на дъното запитвам?

Ясно е, че насилието в България е на респект. Поради доста елементарни аргументи. Едната е изостаналостта. Насилието е на респект при тези, на които други „ оръжия “ и доводи не са им останали. Другата причина е безконечната меланхолия и фрустрация, които избиват в принуждение. Насилваните насилват, а техните жертви насилват други. Сега вземете това и го залепете в действителност, в която насилието, както казахме, по принцип, си е на респект. И става ужасно, нали?

Хората се забавляват, разтоварват, медитират – посредством принуждение върху другите. И тъй като множеството са… хм, да кажем „ слаби “ (не е редно да употребявам други думи, тъй като би трябвало единствено звездички да изписвам), по тази причина си намират някой доста, доста по-слаб от тях – и си го изкарват на него, всичко си изкарват.

Сега… тъй като мнозина не виждат връзката сред: „ Мъж заклал крава на улицата “; „ Мъж одра мъртвец на животно пред погледите на деца “ и така нататък, и така нататък, и.т.н. …

… по тази причина насилието се популяризира по-бързо от Коронавирус на евродепутатско празненство.

И никой не вижда връзката сред нещата. И все НЕЩО ДРУГО е по-страшно, „ кво сте седнàли с това да се занимавате! “, и все насилието над животни се подценява, макар предизвестията на психолози и профайлъри по целия свят. И все домашното принуждение „ си е тяхна работа, да си го вземат решение зад затворени порти в жилището “. И все изнасилените „ сами са си отговорни “.

И все е: „ в случай че живеехме по-добре, нямаше да сме толкоз зли! “

Да, но не! Истината е, че щяхме да живеем доста по-добре, в случай че не бяхме толкоз зли! “

И, дано не се преструваме на доста възмутени…

(!!!)

Никой не е чак толкоз засегнат от разкритото принуждение в домовете за хора с увреждания. Или, айде по този начин да го кажем – доста малко хора са същински възмутени. Повечето поцъкаха с език (да му *** м****а!!!), викаха: „ но по какъв начин може такова нещо БЕ!!! “; сипаха си добавка от салатата и след 4 минути и половина не си спомняха към този момент за случилото се. Сетиха се още един път на идващия ден, в градинката, с другите мами и бащи, до момента в който люпеха семки – да цъкнат по още едно: „ но по какъв начин може такова нещо БЕ!!! “ и до такава степен.

После кафенце, след това – нова тематика, след това – давност. После смях. (Абе, чухте ли тоя анекдот за…)

Много от възмутените са насилници самите те, нападали са децата си, колегата си, хора на улицата. Но то техният „ яд “ е „ обективен яд “, те са били прави, да знаеш! Сигурно и насилниците, работещи в домовете, оправдават себе си по някакъв метод – пред самите себе си си споделят, че са прави, тъй като това-и-това, постоянно има „ причина “.

И до момента в който през днешния ден българите се оправдават с локдауна и карантината, че им били отговорни за експанзията, то същите през вчерашния ден се оправдаваха с беднотията и тежкия живот. А пък измежду българите с пари, на които нищо не им липсва, все по този начин си се шири насилието. И до момента в който звездите в естествения свят подаряват за щедрост (като Доли Партън, да вземем за пример, която подари $1 милион за създаване на ваксина, Лейди Гага  Лейди Гага Стефани Джоан Анджелина Джерманота Лейди Гага (Lady Gaga) е американска певица, родена в Ню Йорк, в набра над $35 млн. за борбата с вируса), „ звездите “ в беге все по този начин се надбягват една с друга коя да се снима по-гола, коя да се изфука с нещо неуместно, само че доста скъпо, коя да ни навре в очите какъв брой е похарчила за екскурзия или кифленски телефон.

Значи може би… не е „ от карантината “, не е от бедността, не е от нито едно от тези неща, а чисто и просто ни липсва обикновена емпатия. Знаете ли на кои хора им липсва емпатия, са нападателни, не съжаляват за постъпките си, вманиачени са по себе си и са алчни за внимание? (Да, да… знам, че се изкушавате да кажете: българите. И ще сте прави, само че друго имах предвид) Социопатите и психопатите. Нарцистичните психопати. Почти цяла една нация от нарцистични психопати е не просто обезпокоително събитие, а грамаден призрачен сън. Може би е добре, че си пречим един на различен, че току виж сме съумели в нещо и сме станали велика мощ. А това би поставило завършек на света, както наподобява.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР