Покрай разграждането на комунизма у нас разградиха държавата и икономиката,

...
Покрай разграждането на комунизма у нас разградиха държавата и икономиката,
Коментари Харесай

Журналист: Разградиха държавата и икономиката, до кота нула

Покрай разграждането на комунизма у нас разградиха страната и стопанската система, до кота нула. От дъното започнахме, а в някои връзки копаем още надолу. И отново сме на дъното на Европейски Съюз по всички индикатори.
И по какъв начин е в този момент с проникването на международната просвета у нас, и с българската по света? Каква ни е всеобщата просвета? Какъв ни е елитът, като жигосаха остарелия хайлайф? Може да се спори доста.

Но по-важното е, че с изключение на страна, от нас не става и нация. Една част от нея ненавижда друга част неистово, като че ли е някаква вражеска нация. Друга част към този момент не знае и български език.

30 години след рухването на комунизма политически ентусиасти още изясняват какъв брой е неприятен и заплашителен. И увлечени в патоса си се пробват да нарисуват някакъв книжовен фиктивен облик на недалечното минало, всичко било неразрешено, арестували, подслушвали, единствено лагери и убийства, доста ужасно било. Ами опасява се, който го е боязън. Имаше хора, които не смееха да опишат анекдот в кухнята на жена си, че подслушвали. Сега някак не желая тъкмо такива или хора, които са били на 5-10 годинки през 1989 година да ми изясняват какъв бил заплашителен комунизмът.

Айде, 30 години преход минаха. За 15 години след войната разрушена Германия стана първа икономическа мощ, Италия стана просперираща страна. У нас не е имало опустошения. Сами си ги направихме, вместо да надграждаме и развиваме завареното.
2 млн. емигрирали по формалното броене, 23-24% от популацията, без война.
Идеологическата параноя затри всичко. И продължава.

Кажете нещо за настоящето ни положение, за бъдещето.
Не може 30 години оправдания с комунизма и какъв брой бил заплашителен.

Иван Бакалов, Facebook

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР