Покрай новините около Facebook напоследък човек започва да се чуди

...
Покрай новините около Facebook напоследък човек започва да се чуди
Коментари Харесай

Как да свалите данните, които Facebook има за вас



Покрай новините към Фейсбук в последно време човек стартира да се чуди какво тъкмо “знае” обществената мрежа за него, на база на информацията, която самият той споделя. Да, бихте могли да прочетете профила си, само че това надалеч не е всичко. Начин за извличане на малко по-пълна визия е свалянето на профила от Фейсбук.

Тази алтернатива не е нова, само че в действителност малко консуматори знаят за нея. Възползването от нея лишава минути, като най-дългият развой е чакането до момента в който информацията се архивира. Ето по какъв начин да свалите профила си от Фейсбук.

Прочетете още: Нов скандал към Фейсбук – събирали записи за позвънявания и текстови данни от Android

Сваляне на данните
1. Отидете в своя профил в обществена мрежа и кликнете върху сочещата надолу стрелка, която се намира в горния десен ъгъл. Намира се тъкмо до иконата с въпросителна – озаглавена е “Бърз съвет” или “Quick Help”, в случай че ползвате Фейсбук на британски. След това изберете опцията “Настройки” ( “Settings”).

2. Отидете в “Общи настройки на акаунта” ( “General Account Settings”), това е менюто, което се отваря по дифолт. Списъкът в него включва имената, електронната поща и други Най-долу ще откриете опцията “Изтегляне на копие от данните ви във Фейсбук.” ( “Download a copy of your Фейсбук data.”). Кликнете върху нея.

3. Следващата страница е озаглавена “Изтегляне на вашата информация” ( “Download Your Information”). В средата имате разполагаем огромен зелен бутон: Download Archive. Кликнете върху него.

Фейсбук ще ви изпрати известие на електронната поща, за това че е получена поръчка за евакуиране на информацията. Налице е алтернатива за подаване на сигнал, в случай че поръчката не е направена от вас.

4. Със идващ мейл ще бъдете известени, когато вашата информация е архивирана и подготвена за събаряне. Имайте поради, че връзката за събаряне е дейна 48 часа. По време на целия развой Фейсбук на няколко пъти ще желае от вас да въведете паролата си.

5. Кликнете върху линка във второто писмо от Фейсбук. Отново ще бъдете препратени към страницата “Изтегляне на вашата информация”. Сега обаче, след кликване върху зеления бутон “Donload Archive” ще можете да свалите.ZIP файл. Размерът му зависи от това какъв брой сте деен в обществената мрежа.
Как да прочетете данните си от Фейсбук
Първо, разархивирайте получения.ZIP файл. Социалната мрежа дава информацията ви под формата на местна мини уеб страница. За да я видите, би трябвало да отворите файла “index.htm” с който и да е уеб браузър.

Първото което ще видите е вашия Профил, където е събрана вашата персонална информация от Фейсбук. Кликнете върху линковете под фотографията, с цел да видите с какво още разполага обществената мрежа. Ето някои забавни неща:

Ако е налице нещо, което желаете да премахнете, би трябвало да го извършите през профила си в обществената мрежа.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР