Покрай кончината на Кърсти Али тази седмица се замислихме за

...
Покрай кончината на Кърсти Али тази седмица се замислихме за
Коментари Харесай

Актьорите, които не доживяха да гледат последните си филми

Покрай кончината на Кърсти Али тази седмица се замислихме за живота и гибелта на актьорите. Една от тъжните истини за звездите и артистичната душа е, че те постоянно са в разрушителна композиция.

Много велики актьори загиват трагично млади, откакто се борят със взаимозависимост и психологични болести, само че работата им продължава да живее и увековечава гения им. От друга страна, някои от великите артисти на XX век изживяват достойно своя дълъг живот, като продължават да работят чак до гибелта си.

И в двата случая обаче, не всички получават шанса да видят последните си филми, пуснати на бял свят. От Stars Insider подбират няколко такива образеца, а ние се стопираме на девет от тях.

Чадуик Боузман
 Снимка 527231
Източник: GettyImages

Чадуик Боузман почива ненадейно от рак на дебелото черво през 2020 година, шокирайки почитателите си и развлекателната общественост. Той скрива заболяването си и продължава да се снима чак до смъртта си. Филмът Ma Rainey`s Black Bottom с негово присъединяване от 2020 година излиза няколко месеца по-късно, като артистът получава доста посмъртни награди и номинации.

Робин Уилямс
 Снимка 494547
Източник: GettyImages

Великият Робин Уилямс се появява в един финален филм преди гибелта си. Това е " Нощ в музея: Тайната на гробницата " (2014 г.). Уилямс има рядко заболяване, наречено деменция с телца на Леви, което става и причината за самоубийството му през 2014 година Малко преди излизането на кино лентата.

Кари Фишър
 Снимка 337101
Източник: GettyImages

Кари Фишър снима няколко кино лентата, които не са пуснати преди гибелта. Фишър постоянно е била открита за битките си с психологичното здраве и пристрастяването, като почива от сърдечен арест през 2016 година След нейната смърт излизат три кино лентата: " Междузвездни войни: Последните джедаи " (2017 г.), Have a Good Trip: Adventures in Psychedelics " (2020 г.) и " Wonderwell " (2022 г.).

Уитни Хюстън
 Снимка 491018
Източник: GettyImages

Уитни Хюстън е една от най-великите ар енд би певици на всички времена, само че не е загадка, че има сложен персонален живот. Въпреки че славата ѝ главно е около музикалния ѝ гений, тя се появява и в няколко кино лентата. Уитни завършва продукцията на кино лентата " " (2012 г.) малко преди да почине от свръхдоза.

Хийт Леджър
 Снимка 588491
Източник: GettyImages

Хийт Леджър има изключителна кариера за подобен къс живот. Изпълнението му на Жокера в " Черният рицар " (2008 г.) му носи посмъртния Оскар. Филмът " Сделката на лекар Парнасъс " (2009 г.) също е пуснат след гибелта му и се радва на необятен интерес. Леджър за жалост почива от свръхдоза медикаменти, отпускани с рецепта, едвам на 30-годишна възраст.

Стан Лий
 Снимка 389075
Източник: GettyImages

Стан Лий в действителност не е артист, само че като основател на вселената на Marvel, той обича да прави епизодични функции в личните си телевизионни излъчвания и филми. Той почива на достолепната възраст от 95 години, само че се появява в " Капитан Марвел " (2019 г.) и " Отмъстителите: Краят " (2019 г.), които са пуснати след гибелта му.

Брус Лий
 Снимка 596335
Източник: Instagram / jake_g.pr

Брус Лий към този момент е извънредно прочут за времето си, когато трагично умира на 32-годишна възраст. Филмът " Дракона идва " (1973 г.) излиза месец след гибелта му. Младият артист и занаятчия на бойните изкуства умира много ненадейно от мозъчен оток, евентуално породен от предписано болкоуспокояващо.

Пол Уокър
 Снимка 578319
Източник: GettyImages

Пол Уокър е най-известен с основната си роля във филмовата поредност " Бързи и гневни ". Той почива ненадейно по време на фотосите на " Бързи и гневни 7 " (2015 г.). Автомобилът, с който Уокър катастрофира, до момента в който е на пасажерската седалка, се разбива край пътя и избухва в пламъци. Продукцията на филма е приключена благодарение на CGI и няколко подиуми, в които братята на Уокър са употребявани като заместници.

Марлон Брандо

Марлон Брандо е един от великите артисти на XX век. Последният му проект e анимационният филм Big Bug Man. Въпреки, че към този момент е болен по време на озвучаването на продукцията, той съумява да направи всички запис, до момента в който е в дома си на респиратор. Почива от дихателна непълнота през 2008 година, но филмът, за жалост, остава неизлъчен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР