Покрай COVID-19 битуват какви ли не митове и легенди, свързани

...
Покрай COVID-19 битуват какви ли не митове и легенди, свързани
Коментари Харесай

Умира ли коронавирусът от горещи напитки и много течности

Покрай COVID-19 битуват какви ли не легенди и митове , свързани най-вече с методите по какъв начин да се предпазим от заразяване. За да не бъдем в илюзия и да отсяваме истината от лъжата, е значимо да се допитваме до тествани източници. Затова СЗО и университетските откриватели непрестанно развенчават погрешните изказвания.

Една от тезите, които евентуално сме чували, е, че приемът на доста топли питиета може да ни защищити от заразяване с новия ковид и разболяване . И както евентуално се досещаме, няма никакви научни доказателства, че това е допустимо.

Учени от Университета в Кардиф считат, че това изказване се дължи на плацебо резултата, който има чаша топъл чай , когато сме настинали и неразположени. Той не ни лекува, само че ни кара да се почувстваме по-добре. Все отново, топлата напитка усилва и секрецията, с което успокоява възпалението. Но това не е лекуване или предварителна защита.
 Снимка 477119

Същото важи и за пиенето на доста вода. Доказано е, че тя не може да ни защищити от COVID-19, тъй като той не може просто да се отмие от организма и да се изхвърли . Коронавирусът навлиза в тялото посредством дребни капчици през носа, устата и очите, само че инфектира най-вече клетките на дихателните пътища. Така той бързо стига до белите дробове, където водата няма по какъв начин да доближи.

Когато влезе в клетките, вирусът бързо се развъжда. За това му оказва помощ и удобната температура на човешкото тяло (която не се въздейства от тази навън). Пиенето на гореща вода или чай също е малко евентуално да затопли дихателните ни пътища дотам, че да убие ковид.
 Коронавирусът и какъв брой % от инфектираните досега са построили антитела против COVID-19
Колко % от инфектираните с COVID-19 са построили имунитет

Данните са на Световната здравна организация

Високите температури над 70 градуса са дейно само за ликвидиране на COVID-19 върху храната. А ние просто няма по какъв начин да консумираме толкоз топли течности, без да си причиним изгаряне.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР