Покрай аварията в Чернобилската АЕЦ от 1986 г. витаят куп

...
Покрай аварията в Чернобилската АЕЦ от 1986 г. витаят куп
Коментари Харесай

Тайнствено митично същество се появило над Чернобил дни преди трагедията

Покрай повредата в Чернобилската АЕЦ от 1986 година витаят куп клюки и легенди, които изплуваха още веднъж около хитовия сериал на HBO. Тези дни английското издание Daily Star разгласява материал, в който се приказва за тайнствено митично създание, което евентуално се е появило в Северна Украйна няколко дни преди нещастието.

По данни на таблоида, локалните са го кръстили „ Черната птица на Чернобил”.



Британските публицисти основават догадките си на думите на археолога Робърт Максуел, който два пъти е бил в неразрешената зона и е разговарял с някогашни чиновници в контролната зала на атомната електроцентрала в Чернобил. През 2005 година Максуел твърди, че е чувал от хората истории за създание без глава, с великански крила и червени светещи очи.

„ Служители от Чернобил започнаха да споделят сходни прекарвания, някои от тях са имали ужасни кошмари, други пък са получавали заплашителни телефонни позвънявания “, твърди Максуел.

Археологът прибавя, че описаната от служащите странна птица му припомня историята за мистичния Човек молец (Mothman) от Пойнт Плезънт (Западна Вирджиния), което почнало да се появява след 1960 година Най-много случаи, в които попада Човекът молец, са закрепени в края на 1966 и през 1967 година. Сред сриването на Сребърния мост, съединяващ Западна Вирджиния и Охайо през 1967 година, при което починали 46 души, Човекът молец съвсем престанал да се появява.

Експертът прибавя, че Мотман е предвестител на гибелта. Не е изключено служащите от чернобилската АЕЦ да са видели творение от бъдещето, което се е пробвало да ги предизвести за страшната злополука.

„ Както молецът е притеглен от светлината, по този начин и Мотман е притеглян към силата от бедствия ", приключва той.

Ученият не дава действителни доказателства на думите си и не разкрива личността на своите източници, разказали му за странното творение.

Базираният на действителни събития сериал на HBO съумя още веднъж да разсъни интереса към нещастието, разиграла се през 1986 година. По данни на медиите, след излизането на сериала се е нараснал броят на туристите, опитващи да влязат в неразрешената зона.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР