Поколението Z са тези хора, родени (ориентировъчно) след 1995 година

...
Поколението Z са тези хора, родени (ориентировъчно) след 1995 година
Коментари Харесай

Какво искат българските студенти от бъдещия си работодател?

Поколението Z са тези хора, родени (ориентировъчно) след 1995 година - или с други думи първите от тях към този момент завършат своето обучение и навлизат на пазара на труда. Както знаем, всяко потомство се разграничава радикално от предходното - във връзка с желанията и условията си за своята професионална реализация.

Какво желаете те от бъдещите си работодатели?

Проучване на PwC измежду български студенти дава непълен отговор на този въпрос. Оказва се, че най-важното за тях не е толкоз заплатата, а въвеждането на нови гъвкави способи на работа. Поне по този начин са дали отговор 85% от интервюираните.

" Младото потомство цени и изисква доста повече от един непрекъснат приход. То прави оценка гъвкавостта и динамичността на работното място, които могат да посрещнат неговите неповторими и самостоятелни потребности и желания - освен във връзка с работното време, само че и във връзка с местонахождението, екипа и дилемите ", споделят от PwC.

На втора по значимост позиция се нарежда модернизирането на работната среда със 76%, а на трета - подобряването на пакетите за хонорари и обществени придобивки. Те залагат и на стратегии за непрестанно самоусъвършенстване и работа с просветителни институции.

" Изграждането на доверие у чиновниците и бъдещата работна мощ е от основно значение. Ако младежите ясно виждат личния си принос за цялостните бизнес резултати, те ще бъдат по-уверени в интегритета на организацията, за която работят, което от своя страна ще усили ангажираността им към постигането на бизнес задачите ", написа още в проучването.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР