Поколението Z описва телефона като най-добрия си приятелЕдна трета от

...
Поколението Z описва телефона като най-добрия си приятелЕдна трета от
Коментари Харесай

Смартфонът отне вниманието ни към близките

Поколението Z разказва телефона като най-хубавия си другар

Една трета от интервюираните консуматори фаворизират смарт телефона пред ангажираността с хората, за които ги е грижа

Потребителите са склонни да приоритизират телефона си пред хората, които обичат, сочат резултатите от изследване на Motorola, в партньорство с изследователската компания Ipsos и доктор Нанси Еткоф – знаменит специалист в региона на Поведенческата логика на психиката и Науката за проучване на щастието в Харвардския университет и психолог в Психиатричното поделение към водеща болница в Масачузетс.

Една трета (33%) от интервюираните приоритизират смарт телефона пред ангажираността с хората, за които ги е грижа и биха желали да прекарват времето си дружно, твърди изследването. Проблемите със смарт телефоните се задълбочават измежду по-младите генерации като повече от половината (53%) интервюирани от поколението Z разказват телефона си като своя най-хубав другар.

Хората желаят помощ, с цел да открият позитивен баланс сред смарт телефона си и своя живот. Всъщност, 61% от участниците са единомислещи, че биха желали да вземат максимума от телефона си, когато го употребяват, и максимума от живота, когато не употребяват телефона. Мнозинството от участниците (60%) споделят, че е значимо да имат живот, откъслечен с техните телефони.

Изследването „ Баланс сред живота и телефона ”, извършено всред 4 418 смарт телефон консуматори на възраст сред 16 и 65 години в Съединени американски щати, Бразилия, Франция и Индия, набелязва 3 основни обезпокоителни държания, които въздействат на връзките ни с близките. По-младото потомство е по-склонно да придобие тъкмо тези проблематични държания:

Очевидно е, че има потребност от по-добър баланс сред смарт телефона и персоналния живот, споделят създателите на отчета. За задачата Motorola е основала приложение, което предлага 60-дневна стратегия за развиване на рационално потребление на смарт телефона, включително понижаване яркостта на екрана, блокиране на известия и други Компанията, която е част от Lenovo, окуражава също чиновниците си да се стремят към позитивен персонален баланс сред живота и телефона.

„ За болшинството от потребителите на смарт телефони казусът се заключва в безсмислените отговори и неприятни привички, за чието превъзмогване хората се нуждаят от помощ. Поведенческите знаци, контролът над средата и волята за смяна ще са от помощ, както и напъните на тези, които са ангажирани в смарт телефон промишлеността ”, споделя доктор Еткоф.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР