Поколението Y плаща цената и получава по-малко стабилни работни места

...
Поколението Y плаща цената и получава по-малко стабилни работни места
Коментари Харесай

Средната класа е под натиск, губи скорост

Поколението Y заплаща цената и получава по-малко постоянни работни места от бейби бумърите

Правителствата би трябвало да създадат доста повече, с цел да защитят и да покачат виталното ниво на междинната класа, която е от основно значение за стопанската система.

Гражданите от междинната класа са тези, които поддържат потреблението, подтикват забележителна част от вложенията в образованието, опазването на здравето и жилищния бранш и играят извънредно значима роля в обществената отбрана като данъкоплатци.

Това се показва в проучване на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), озаглавено “Под напън: междинната класа губи скорост ”.

“Днес

междинната класа наподобява

от ден на ден на транспортен съд, който

като че ли плава в бурни

води ”,

показва генералният секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и раз Анхел Гурия във връзка на резултатите от изследването.

В страните от Организацията за икономическо сътрудничество и раз 70% от поколението на бейби бумърите (родените след Втората международна война) са съумели да влязат в междинната класа, а при поколението Y (милениалите) това съответствие е 60%.

Поколението Y заплаща цената на мощния напън върху междинната класа през последните 30 година и получава по-малко постоянни работни места от предходните генерации, сочи изследването. Поколението на бейби бумърите бе облагодетелствано от по-стабилни работни места през дейния им живот спрямо по-младото потомство, допълват създателите на Организацията за икономическо сътрудничество и раз - клуба на най-богатите страни. Те установяват намаляване на икономическото въздействие на междинната класа от средата на 80-те година

“Техните приходи са се нараснали напълно едва в страните от Организацията за икономическо сътрудничество и раз, а разноските са се нараснали по-силно от инфлацията, защото

всяко пето домакинство от

тази обществена категория

харчи повече, в сравнение с

получава

Тази обстановка е още по-тревожна, като се има поради, че свръхзадлъжняването на поколението Y е по-голямо, в сравнение с при по-високите и по-ниските съсловия.

Така да вземем за пример през последните 20 години цените на жилищата са се нараснали три пъти по-бързо от междинния приход на семействата, разясняват създателите на изследването.

От 30 година съотношението на междинната класа като дял от популацията се е свило от 64 до 61%.

Затова от Организацията за икономическо сътрудничество и раз приканват за по-справедливо разпределението на приходите в изискванията на глобализацията. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР