Поклонението пред тленните останки на акад. Светлин Русев ще се

...
Поклонението пред тленните останки на акад. Светлин Русев ще се
Коментари Харесай

Тео Ушев възропта срещу поклонението на Светлин Русев в Квадрат 500

Поклонението пред тленните остатъци на акад. Светлин Русев ще се състои на 30 май, сряда, от 12.00 часа в централното предверие на Националната изложба – Квадрат 500.
Мястото на неговото поклонение обаче раздели обществеността и съгласно някои не е определено изключително уместно. Сред тях е и Теодор Ушев. Ето какво написа той в профила във facebook:
" Преди време в едно изявление, сърдит, изтърсих, че по-тъжно място от " Квадрат500 " е единствено гробището в Орландовци. Виждам, че в галерията са ме чули и работят съществено. В сряда кв.500 ще бъде към този момент публично НАЙ-тъжното място в София! ", споделя Ушев.
" Много ми е забавно какъв брой от сътрудниците ми тук считат, че " Българският Лувър " е уместно място за изпращане на мъртвец (колкото и огромен създател да е той)? Също - какъв брой са случаите на художници, на които са били проведени поклонения в Лувъра, Помпиду, Ермитажа, Орсе или МоМА? И не е ли една изложба място за наслада и удивление, за естетическо прекарване и размисъл? ", написа още актьорът.

Припомняме, че огромният български художник Светлин Русев умря в дома си в събота (26 май), дни преди да навърши 85-годишна възраст.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР